Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Skrzynia czy sprzegło ??

Gość Luzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dosyć dziwny problem ze skrzynia biegów. Zacznę od tego ze skrzynia 4 miesiące temu została całkowicie naprawiona i nie było z nią żadnych problemów. Lecz około 2 tygodnie temu zacząłem mieć problem z wrzucaniem biegów gdy wyrzucałem na luz na światłach. Gdy zmieniało się na czerwone chciałem wrzucić jedynkę lecz skrzynia dawała strasznie duży opór , próbowałem na początku kilka 2 razy wysprzeglić i pomagało , lecz teraz nie daje to żadnych rezultatów. Gdy już na siła wrzucę ta jedynke potem reszta biegów chodzi bez żadnych problemów. Dzieje się to jak wyrzucę na luz i auto postoi parę sekund.

Odkryłem także ze jak mi zablokuje skrzynie biegów to po wyłączeniu silnika biegi wchodzą bez żadnego problemu.

Odkryłem także ze jak mi zablokuje skrzynie biegów to po wyłączeniu silnika biegi wchodzą bez żadnego problemu.

Albo się linka poluzowała przy dźwigni i zrobił się za duży luz na sprzęgle. Albo, co bardziej prawdopodobne coś pękło i odleciało od docisku lub tarczy. Np. jedna ze sprężyn w tarczy. Dostaje się pod pierścień i blokując nie pozwala na pełne wysprzęglenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...