Gość Krystek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Mam takie pytanie, co powinno być podświetlone w kokpicie. Trochę mnie dziwi np., że nie ma podświetlenia regulacji świateł. Wyjmowałem przełącznik i nie ma tam z tyłu żadnej żarówki, a trochę to irytujące. Druga sprawa to przełączniki szyb i ryglowania drzwi, też ciężko znaleźć w nocy bo podświetlony jest tylko napis "auto" na jednym przełączniku. Jak to jest u was w Almerkach ? bo niby to drobiazgi ale irytujące i zastanawia mnie czy te elementy powinny być podświetlone, czy może u mnie to nie działa. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Zdaje się, że mam tak samo. Trochę Nissan przyoszczędził :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Regulacja pochylenia świateł jest u mnie podświetlona. Na drzwiach świeci się niestety tylko przycisk auto... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 No to trochę przesada z tą oszczędnością. Zwłaszcza przyciski od szyb i centralnego. U mnie blokuje drzwi po przekręceniu kluczyka i otwieranie w nocy ze środka jest denerwujące nieco . No ale skoro tak ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Krystek - ten typ tak ma. Ja też nie mam podświetlenia regulacji świateł, a regulacja szyb tylko przycisk Auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 strzelaj pamieciowki , a tak poza tym kewstia przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Pewnie tak, ale mimo wszystko mnie wkurza trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Nie wiem jak jest w N16 ale w Micrze też mnie zastanawiało dlaczego podświetlanie regulacji wysokości świateł nie działa. Wyciągnąłem przełącznik i wygląda to tak że miejsce na diodę jest ale nie jest zamontowana. Wsadziłem na moment przełącznik od Primery bo jest taki sam i okazało się że świeci. Wniosek taki że podświetlenie wyprowadzone kablami jest tylko sam przełącznik jest bez podświetlania. Teraz nie pamiętam ale jak to rozbierałem to wydaje mi się że jest to kwestia wlutowania diody i wsadzenia kawałka przezroczystego plastiku żeby "dobrowadzał" światło do okienka z cyferką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No to trochę przesada z tą oszczędnością. Zwłaszcza przyciski od szyb i centralnego. U mnie blokuje drzwi po przekręceniu kluczyka i otwieranie w nocy ze środka jest denerwujące nieco . No ale skoro tak ma być... blokowanie drzwi po przekręceniu kluczyka związane jest z alarmem. taką usługe możń aodpiąć w centralce alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dedal Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Zdaje się, że mam tak samo. Trochę Nissan przyoszczędził :/ To się nie nazywa przyoszczędzenie, ale optymalizacja. Pomyśl ile energii byś tracił mając zapalone żarówki od tych rzeczy. Po raz kolejny głęboki pokłon przed japońskimi inżynierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Zdaje się, że mam tak samo. Trochę Nissan przyoszczędził :/ To się nie nazywa przyoszczędzenie, ale optymalizacja. Pomyśl ile energii byś tracił mając zapalone żarówki od tych rzeczy. Po raz kolejny głęboki pokłon przed japońskimi inżynierami. Z tym pokłonem to przesada. Przełączniki powinny być podświetlone i nie są to żarówki tylko diody i prądu pobierają tyle że nie ma znaczenia dla oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Moim zdaniem też przesada ... podświetlenie kokpitu mogło być troszkę "bogatsze", ale w sumie no cóż nie pozostaje nic innego jak przyzwyczaić się albo zmienić samochód. Jak dla mnie na to drugie na razie za wcześnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 To się nie nazywa przyoszczędzenie, ale optymalizacja. Pomyśl ile energii byś tracił mając zapalone żarówki od tych rzeczy. Po raz kolejny głęboki pokłon przed japońskimi inżynierami. :one: :one: :one: genialne !! a ja myślałem, że to było zwykłe sknerstwo producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 To się nie nazywa przyoszczędzenie' date=' ale optymalizacja. Pomyśl ile energii byś tracił mając zapalone żarówki od tych rzeczy. Po raz kolejny głęboki pokłon przed japońskimi inżynierami.[/quote'] Hehehe bardzo to budujące i czuje się podniesiony na duchu świadomością wielkiej oszczędności i ekonomii nissana :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 N16 przed liftem - na kokpicie (światła mijania = podświetlone zegary) długie , przeci wmgielne, olej , heckengon, akumulator, poduszka powierzna, nats , i na na drzwiach szyby (AUTO) podświetlone nawiewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Znaczy się jak? u mnie nic takiego nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Ogólnie to kontrolki nie ma, ale świeci sie - niektórzy sie pytali czy to powinno świecić, bo mają poprzepalane żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi