adamus Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No właśnie ile lać żeby nie przelać Vanette 2.3D Jest bagnet ale skok min - max to 1cm. Raz jak mi wlali to wyrzucało a to jest bardzo szkodliwe. Ile zatem lejecie 5, 5.5. a może 6 l.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Tu Cie pewnie zaskoczę. Według instrukcji wchodzi 7 l. z filtrem i 6,4 l. bez. Lać od 5l. najlepiej z przerwami i kontrolować na miarce. PS. Poszukaj bo chyba na forum już takie pytanie padło w którymś temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Tu Cie pewnie zaskoczę. Według instrukcji wchodzi 7 l. z filtrem i 6,4 l. bez. Lać od 5l. najlepiej z przerwami i kontrolować na miarce. PS. Poszukaj bo chyba na forum już takie pytanie padło w którymś temacie. Właśnie przy 7 l. wyrzucił trzeba tak jak piszesz 5l. i dolewki po 0.5l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 witam, ja u siebie 2.0 16.v wlalem 3 litry i poziom oleju byl juz pod H wiec dalej nie wlewalem, mam nadzieje ze nie ma byc wiecej ?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 3.9 l. z filtrem i 3,7l. bez, tak podaje książka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 no to jakbym tyle wlal to byloby ponad maximum na miarce <lol>. dolac czy zostawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zostawić. Ma być między min a max, najlepiej gdzieś 3/4 tego przedziału. Ja u siebie też leje trochę mniej niż jest napisane w instrukcji jakieś 2, 3 setki mniej, bo jest już stan. Jednakże nie ma takich różnic jak u Was, biorąc też pod uwagę to,że w dieslach wchodzi dużo więcej. Zmieniając olej robię to na dość ciepłym silniku i spływa sobie tak z dobrą godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 dzieki bo juz sie balem ze takie delikatne syczenie wlasnie z tamtych klimatow to od tego pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja do 2.3D zawsze lałem 6 litrów i nigdy nie było za dużo, później kontrolowałem i czasem jeszcze dolałem 1-2 setki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.