Gość piotrek_1987 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam Przepraszam że zakładam taki nowy temat. Może sie powtarzam ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie (szukałem aż mnie głowa rozbolała) Mianowicie podłączyłem centralny zamek i wszystko chodzi świetnie. Ze schematu wychodzi że do podłączniea kierunkowskazów jest żółty kabel. I mam problem bo nie wiem gdzie go podłączyć. Chcialem to zrobić do awaryjnych. Juz czytałem ze kolo drążka zmiany biegów jest taka kostka tylko dalej nie wiem gdzie do tej kostkji wpiąć ten jeden żółty przewód ( w tamtym opisie były 4 przewody - w dziale centralny zamkem i alarm w wordzie był taki opis) Podłączyłem ten żółty kabel do wolnej żąrówki i do masy i wszystko fajnie chodziło z tą żarówką, i nie wiem co dalej z tym podłączniem zrobić - z góry wielkie dzieki za porade... daje zdjęcie schematu i tej wstuczki od awaryjnych: http://img186.imageshack.us/my.php?image=beztytuula8.jpg http://img146.imageshack.us/my.php?image=skanuj0001qz2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam Jak widzisz na schemacie : jeden przewód poprzez dwie diody (czyli jest rozwidlony) idzie na żarówki kierunkowskazów P i L (prawych i lewych). Te diody przypuszczam, że były w zestawie centralnego zamka. Musisz je wpiąć do kostki włącznika świateł awaryjnych, a do których przewodów to sam sprawdź próbnikiem żarówkowym podłączonym do masy. Do tych przewodów na których pulsuje +12V podczas włączania kierunkowskazów. Jeżeli podłączyłeś już CZ to i z tym sobie poradzisz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Sprawdź, czy są przewody szaro-niebieski i szaro-czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 potwierdzam slowa grzegorza ...wszaystko powinno byc dobrze mozliwe ze zle sie wpiales w kostke swiatel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_1987 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam Mam pytanie gdzie znaleść tą kostke od świateł awaryjnych w nissanie Y10. Czy to chodzi o tą kostke która znajduje sie za przyciskiem świateł awaryjny7ch czy jakaś inna??? [ Dodano: Czw 27 Lis, 2008 19:49 ] no problem udało mi sie rozwiązać, znalazłem kostke, kabel wychodzący z centralki rozgałęziłem na dwa, podłączyłkem wszystko do kostki awaryjnych i wszystko fajnie zaczeło chodzić ( kierunki mrugały przy otwieraniu i zamykaniu dzwi) myslalem ze juz wszystko jest ok, jade na miasto włączam lewy kierunek i ty świecą mi awaryjen :< dlatego chwilowo odłączytłem te kableki, Co może być tego przyczyną - na kablu zamiast diody dałem 2 bezpieczniki płytkowe???( po jednym na kablu) Tych diód nie było w komplecie i nie wiedziałem jakie dlatego tak zrobiłem. A jeśli to mają być diody to jakie bedą ok??? dodam ze jak tylko jedn przewód wepne to świeci mi tylko jedna styrona ale kierunkowskazy działają - dlateczo ten obwód sie zamyka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Normalne, bezpiecznik "troszkę" różni się od diody. Kup diody 5A i podłącz paskiem do przełacznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.