Gość SimonGti Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam wszystkich! Jak w temacie zostałem nie dawno posiadaczem ciekawego Nissana Sunny Gti B12 i od początku silniczek moim skromnym zdaniem nie chodził jak powinien. Na poczatku dosyc kiepsko sie wkrecał na obroty czyli do 4500-5000 tys obrotow szło bardzo powoli a powyzej juz normalnie...i z predkoscia tez jest słabo wiecej niz 140km/h nie jadzie i do tej predkosci bardzo powoli sie rospedza. A i ostatnio czasmi nie chodzi na wszystkie gary....Nie sadze zeby silnik był w kiepskiej kondycji poniewaz autko zostało sprowadzone i miało tylko jednego własciciela i ma przejechane nieco ponad 110 tys km. Byłem u paru mechaników ale kazdy gadał co innego i chciał za naprawe worek piniedzy :/ Jak byscie mieli jakies rady bede wdzieczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Kolego to coś na pewno nie gra. Zacznij od wymiany świec, nie życzył bym ci uszkodzonych cewek i raczej stawiam na świece. Na pewno musisz obczaic w jakim stanie jest filtr powietrza. Jeśli wymienisz świece i cewki są OK to następna rzecz to POWERTRANSISTOR, którego uszkodzenia ci nie życzę . tu masz link do swiec http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&...m=Sunny+GTI+B12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 POWERTRANSISTOR, którego uszkodzenia ci nie życzę . Tu nie ma 'pamiłuj'. W zakresie 100 - 200 kkm musi walnąć. Nie pali na jeden cylinder, przeważnie czwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Nie pali na jeden cylinder, przeważnie czwarty. Skoro masz takie informacje to wychodziło by, że mitsubishi wypuściło jakieś wadliwe partie, bo według mnie to nie ma reguły który tranzystor ubity lub się odklei. Ważne jest, że u mnie działa i coś to mówi o przebiegu mojego suuniaka a na 100% nie wymieniany był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 w najgorszym wypadku cewka na któryms z cylindrów lub swiece do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 według mnie to nie ma reguły który tranzystor ubity lub się odklei. Na pewno? A zwróciłeś uwagę, że w S13 te moduły się nie psują. No, na pewno dużo rzadziej. A są te same. I też Hitachi lub Mitsubishi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimonGti Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Panowie dzieki za rady! Ale wymieniłem świece filtry i kurcze okazało sie że padła cewka na czwartym cylindrze I pytanie gdzie takie cudo mozna zakupić? Ile taka cewka może kosztowac? I czy można dopasować z innego modelu...? W mojej suni jest silniczek 1,8 16v DOHC... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 supernissanb12 napisał/a: według mnie to nie ma reguły który tranzystor ubity lub się odklei. Na pewno? A zwróciłeś uwagę, że w S13 te moduły się nie psują. No, na pewno dużo rzadziej. A są te same. I też Hitachi lub Mitsubishi? kurcze okazało się że padła cewka na czwartym cylindrze Dlatego można tu mówić o kiepskiej partii... u mnie jest mitsubishi.. A jeśli pada cewka to chyba nie bez znaczenia jest to dla tego urządzonka nieprawdaż? I pytanie gdzie takie cudo mozna zakupić? Ile taka cewka może kosztowac? I czy można dopasować z innego modelu...? W mojej suni jest silniczek 1,8 16v DOHC...Pozdrawiam NA pewno w sklepie dokupisz, ale lepiej na szrocie kup, na 100% podejdzie od 1.6 16V z B12,N13 i z 200sx-a 1.8 16 pewnie jeszcze od jakiegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.