Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Szarpie jak przyspieszam

Gość dziubeek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziubeek2008

Witam wszystkich,

mam drobny problem w moim Sunny GTI 1.6 16V . Otóż kiedy przyspieszam, tak dosyć mocniej wciskając pedał gazu, na 2 i 3 czuje delikatne szarpanie auta. Szczególnie czuć to wyraźnie jak go pociągnę tak do 4 - 5 tys obr. Nie przeszkadza to w spokojnej jeździe ale denerwuje mnie sam fakt tego, że coś jest nie tak. Ktoś zaproponował żebym wtryski wyregulował. Poza tym przez to nie ma takiego zrywu jak mieć powinien. Ktoś ma jakiś pomysł? :|

ale nie masz lpg? Opisz jak pracuje na jałowym, czy równo i jak go zakręcisz do 7tyś powiedzmy. hmm...

Gość dziubeek2008

LPG nie mam. Na jałowym biegu chodzi równo, tzn. jak jest zimny to oczywiście troszkę go muli przez chwile ale dodam mu raz mocniej gazu i już wszystko się stabilizuje. Nie wiem czy to istotne ale na zimnym silniku przy pierwszym odpaleniu muszę mu gaz tak ok. do połowy wcisnąć żeby odpalił (szczególnie teraz jak się zimno zrobiło). Jak go pokręce do 7 tys. to jest lajt. Najgorzej jest właśnie tak przy 4 - 5 tys. Tak jakby go coś delikatnie dusiło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...