Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wspolne hamowanie

Gość ROKI
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

byłem tydzień temu na Mineralnej - cena była 50 zł za 2 strzały: na Pb i LPG dla grupy na pewno

to bez rewelacji, bo tam(chyba) nie ma klimatyzacji? Pomiary na pewno bedą zawyżone ze wzgledu na pogode. W Energy Gas na ul. Ostrobramskiej niedługo otwierają klimatyzowaną hamownie za 50 zł, dla nas 2 pomiary i stała temp. więc dokładniejsze wyniki modów.

Temperatura zmienia się cały czas. Nikt nie wybiera najniższej, żeby było więcej. Nie o to chodzi. Ja zmierzę, jak coś zrobię w ścisłej współpracy z Coobciem. eszi , don't worry, be happy ... :one: daje ! / czasami :) Chodziło mi, żeby był porządek i łatwiej się dogadać z hamownią.

Przecież ja tym razem nie biorę udziału. pozdro :D

Temperatura zmienia się cały czas. Nikt nie wybiera najniższej, żeby było więcej. Nie o to chodzi. Ja zmierzę, jak coś zrobię w ścisłej współpracy z Coobciem. eszi , don't worry, be happy ... :one: daje ! / czasami :) Chodziło mi, żeby był porządek i łatwiej się dogadać z hamownią.

Przecież ja tym razem nie biorę udziału. pozdro :D

Tomku chodzi mi tylko o to że, by wyniki były prawidłowe i dokładne to:

-trzeba hamować sie na jednej i tej samej hamowni(najlepiej);

-temperatura przy pomiarach powinna być jednakowa niezależnie od pory roku(klima w tym pomaga);

-i jeszcze kilka innych parametrów których nie chce mi sie przytaczać, bo konkretnie chodził mi o te.

Co do porządku to zgadzam sie, powinien być. :D

Witam, chcę się tylko upewnić czy jutro event aktualny?

No raczej jest, ja czekam z niecierpliwością bo dalsze mody w drodze.

Jutro od 15:00 można się zbeirać i mierzyć no i YARKO został powiadomiony, ciekawe co tam wypluje jego SR20VE najmocniejsze w PL :P

eszi, Tak jak pisałem ja mam tarcze inne niż Ty posiadasz, 284mm z Vectry A 2.5 V6. Widzimy się na miejscu.

Wymierzę ;)

Powrót seryjnego filtra i coobcio - "magic hand" kręcił zapłonem

Szopen.jpg

Wynik : banan na mojej twarzy:-) . Teraz poszukamy zaginionych newtonów.

W przyszłym tygodniu chyba zameldujemy EcuMastera

Moja almerka także miło 103KM i 121Nm - kolektora dodał 6KM i 4Nm mimo że dedykowany do 1,5 :P

Najciekawsze w dzisiejszym dniu było kręcenie rozrzadem w SR20VE - nie wiedziałem że tak doproacowany silnik tak dobrze na to zareaguje :D :D :D

Oraz pojedynek ESI Vs. Bulit :one:

Gość sektorone

No to i ja się "pochwale" ;-)

Mój "piekny" terenowy Sunny Gti w pięciu drzwiach:

2.0 seria

+ ECUmaster niewystrojony

+/- brak końcowego tłumika

150KM/179Nm

sunny.jpg

156/193 niu ukrywam ze liczylem na 16X/19X :zly: takze jestem rozczarowany, za to pomierzylem dzis g-techem i najlepszy czas 7,02 :D i rozporka przyszła, tylko tych KM malo

[ Dodano: Czw 04 Gru, 2008 21:30 ]

9da49bf82e4f3a99med.jpg

Coobcio:

ciekawe co tam wypluje jego SR20VE najmocniejsze w PL

Yarkoo, gratulacje :one: 215KM i ....? Nm. Prosimy o wykresik.to woda na młyn dla wszystkich SR20VE ;) Przetarłeś szlak do sprawdzonych modów, które nie zrujnują własciciela. No i do tego lekka buda, czyniąca cuda :P

p.s.

Roki i Bullitt gratuluję :one:

sektorone, No co ty gadasz jaki ten ECU master nie wystrojony - owszem był strojony ale na jebał psa a to jest różnica !! :)

xtomek, no szlaki powoli się przecierają - jak ja się ciesze że robię to co kocham :) :) :) Moja i YARKO duma:

yarko1zf1.jpg

- będzie lepiej, raz auto nigdy nie było dobrze dostrojone pod nowe wałki (tzn. na hamowni) no i czeka nas jeszcze kręcenie wałeczkami :P

Tomku teraz kolej na ciebie - tzn przestawienie rozrządziuku :diabel2:

A no i zauważyłem że dla bardziej wysilonych SR20 lepiej sprawują się krótkie doloty niż CAI...

Sprzęt Jarka zabija :!: Bardzo przyjemnie się patrzy jak wraz z kręceniem zapłonu rośnie moc. Coobcio zaczynał od okolic 205KM a skończył na 214.

Gratuluję panowie :)

[ Dodano: Czw 04 Gru, 2008 21:45 ]

Chłopaki z "NOS Teamu" nie mogli się nadziwić temu kręceniu zapłonem :one:

Wjeżdżamy w to !!!! , zwłaszcza, że czerwona ma odrobinę lepszy moment :P i nie ma wałków..... z 16-ki VE. Ta zabawa naprawdę wciąga. Ale parking to była katastrofa.

p.s.

daj wykresik xkarola, bo nie dostał wydruku. Pomyślimy, co tam jeszcze u niego jest nie tak