Gość bartow Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich, czy mogę liczyć na pomoc odnośnie wymiany żarówki w 'ekranie' który pokazuję siłę nawiewu oraz informacje o klimatyzacji 'A/C' jak mogę się tam dostać bo nie świeci. Naprawdę skorzystałem z opcji szukaj ale znalazłem tylko jak wymienić żarówki w zegarach... proszę o pomoc. Można to jakoś wygrzebać czy trzeba rozebrać całą konsolę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Do podświetlenia idą W1,2W, Lepiej kupić z oprawkami nieraz nie chcą wyjść, a jak ściśniesz to pękną. Mi się udało . Jak masz sprytne ręcę to wymienisz tylko po wyjęciu radia, ale po co się męczyć. Wyjmij radio ( tylko nie włączaj zapłonu jak masz kodowane, a nie masz kodów)wkładająć zapałki w otworki aż prztyknie, potem ciągniesz zdecydowanie za kieszeń Rozkręć konsolę i działa. Uważaj na cięgno od zwrotnicy nadmuchu. Jak już to rozkręcasz to wymień wszystkie 3 co byś nie musiał się zaraz znowu męczyć. Powodzenia P.S. Pomyliłem się w żarówkach i poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 bartow, otaguj temat, jak to zrobić - masz napisane tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartow Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 dzięki wielkie w chwili czasu wezmę się za zrobienie p.s. otagowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 I jak Ci poszło? Czy u Was podświetlone są przyciski po włączeniu świateł: - Obieg zamknięty - klimatyzacja - awaryjne? Oczywiście chodzi mi o P11. Czy przycisk awaryjnych świeci jak się je włączy? U mnie żadna z tych rzeczy nie świeci. Jeśli mają świecić to jak się wymienia żarówki? Czy wystarczy jakoś wyciągnąć je i wsadzić żarówki (jakie? Na luty czy wsadzane?). Czy trzeba aż wyciągać cały panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 pen P11 ma zupełnie inną konsolę, zegary i sterowanie klimą ( ręczne a nie aytomat) Z tego co widzę to koledzy mają podświetlone, ale czym to nie wiem. U nas awaryjny jest w radiu. Pytasz nie w tym temacie. Poszukaj po forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartow Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 tak jak kolega wspomniał P11 a P11.144 to zupełnie inne samochody ale jeśli już padło pytanie to chyba warto wspomnieć, że świeci wszystko, przycisk AC i przyciski do podgrzewania szyby jak i wewnętrznego nawiewu, a także strzałki góra i dół i przycisk AUTO ja mam wersję z oryginalnym radiem wiec awaryjne także świeci i znajduje się w radiu, ale nie mruga gdy awaryjne są włączone. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 bartow samochody prawie te same jedynie zostało zmienione w nich około 200 elementów ale sporo bebechów pasuje z starszych wersji do nas. Z tym podświetleniem to patrz u mnie jest tak samo Oczywiście żart. Dodam że mam jeszcze zmieniarkę w bagażniku co by był komplet i wszystkie elementy sterowania wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Czy każde oprawki pasują do żarówek od podświetlenia climatronica? bo jedną oprawkę założyłem inną i okazało się że żarówka nie świeci.Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wszystkie są tam jednakowe. Mogłeś żle włożyć, albo jest uszkodzona. Ewentualnie żarówka źle jest obsadzna. Przełóż i zobacz czy będzie to samo. Oprawki to BAX 10d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartow Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 bartow samochody prawie te same jedynie zostało zmienione w nich około 200 elementów ale sporo bebechów pasuje z starszych wersji do nas.Z tym podświetleniem to patrz u mnie jest tak samo Oczywiście żart. Dodam że mam jeszcze zmieniarkę w bagażniku co by był komplet i wszystkie elementy sterowania wymienione chodziło mi raczej o wygląd ale ok a co do zmieniarki to czy kabelek wystający przy sedanie w 'suficie' w bagażniku z kostką jest do zmieniarki? I czy można podłączyć każdą.. czy tylko odpowiednie modele robione dla Nissana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Z tego co się orientuję to raczej lepiej kupić ramkę adaptacyjną i przelotkę, Założyć w to jakieś radio z MP3 i USB i zapomnieć o zmieniarce. Ponoć taniej i wygodniej, choć dlz mnie nie estetycznie. Mi nie zależy na car audio. Tak kupiłem i nie wnikam co tam pasuje, a co nie. Był temat o tych zmieniarkach w działe car audio to poszukaj. Ta kostka to pewnie do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartow Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 specjalnie szukałem Primery z org. radiem i nawet gdy była fajna ale bez radia to nawet na nią nie patrzyłem a TY mi teraz mówisz ze mam sobie ramke założyć !? bez tego radia całe wnętrze samochodu staje się beznadziejnie beznadziejne! Poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 A mozna gdzieś dostać te oprawki do podświetlenia gadżetów? Wymieniałem sobie wszystkie żarówki i jedna z oprawek mi się gdzieś zapodziała.. I teraz nie mam podświetlenia ustawienia temperatury klimatronika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Rozumiem Cię w zupełności. Też nie zalożyłbym tej ranki choc jeżdzę Traktorem Nie chciałem użyż odpowiednich słów dlatego napisałem nie estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 bartow samochody prawie te same jedynie zostało zmienione w nich około 200 elementów ale sporo bebechów pasuje z starszych wersji do nas.Z tym podświetleniem to patrz u mnie jest tak samo Oczywiście żart. Dodam że mam jeszcze zmieniarkę w bagażniku co by był komplet i wszystkie elementy sterowania wymienione chodziło mi raczej o wygląd ale ok a co do zmieniarki to czy kabelek wystający przy sedanie w 'suficie' w bagażniku z kostką jest do zmieniarki? I czy można podłączyć każdą.. czy tylko odpowiednie modele robione dla Nissana? Nie ten kabel to przewód do wycieraczki tył - którą notabene niewiele sedanów ma, a odnośnie zmieniarki to tylko clarion i to określone modele ( było już na forum kilka razy ) ewentualnie Alpine ale przez interfejs który też sporo kosztuje ( też było :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Fragles w motoryzacyjnym powinieneś to dostać bez problemu(10d)> tylko dobrze popatrz, żeby nie dali ci 10s albo 5d czy 4d>Najlepiej weż na wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartow Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nie ten kabel to przewód do wycieraczki tył - którą notabene niewiele sedanów ma, a odnośnie zmieniarki to tylko clarion i to określone modele ( było już na forum kilka razy ) ewentualnie Alpine ale przez interfejs który też sporo kosztuje ( też było :-) ) Do wycieraczki? Ło Dzięki wielkie za informacje pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi