Gość marsdorf Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Posiada ktoś mini auto-casco w PZU,podobno się opłaca,chciałbym się dowiedzieć wszystkie za jak i przeciw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 marsdorf, tansze niz opcja standard, masz tylko opcje WARSZTAT i mniejszy zakres pomocy assistance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robi_zab Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja chciałbym też zapytać w tym temacie Mając mini AC w PZU to przy rozwaleniu samochodu z nie mojej winy należy mi się odszkodowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziomek25 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Z tego co wiem to tak, chociaż to zależy od tego, czy szkoda nie podpada pod NW. A ja chciałbym zapytać z innej beczki, czy na Mini AC w pzu, też jest zniżka jaką oferują na normalne AC, czyli tyle % ile mamy na OC, wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 robi_zab, http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=3...amp;v=2&s=0 smart casco w allianz spoko warunki :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 marsdorf, tansze niz opcja standard, masz tylko opcje WARSZTAT i mniejszy zakres pomocy assistance. nieeee nowe MC (mini casco a nie żadne mini AC) wg najnowszych OWU ma mniej więcej taki zakres: 1. auta nie używane do zarobkowego przewozu osób i towarów 2. wariant WYCENA czyli wypłata tylko wg kosztorysu i to netto 3. udzial wlasny w każdej szkodzie minimum 500zł (franszyza redukcyjna) lub 20% 4. uszkodzenia przez osoby trzecie lub zwierzęta 4. kradzież 5. wartośc auta powyżej 3 tys zł 6. konieczne zabezpieczenie antykradzieżowe 7. brak odpowiedzialności za szkody powstale wskutek zderzenia z innym pojazdem, nawet na postoju 8. składka chyba 1.2% wartości pojazdu 9. szkoda z MC nie wpływa na utrate zniżek z AC 10. Historia klienta w MC wpływa na nabywanie zniżek w AC Dla osób nie posiadających żadnego AC, ubezpieczenie MC jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo pozwala pracowac na zniżki a ZC dając jednocześnie ochrone (w wąskim zakresie ale jednak) ubezpieczeniową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.