Fer Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Od kupna samochodu cały czas po dłuższym postoju - minimum 6-8godzin, przy rozruchu muszę dodać mu gazu, bo inaczej się zadławi i zgaśnie. Trochę przerywa w trakcie tego przegazowywania. Czego to może być wina ? Stary filtr paliwa ? Syf w baku ? Coś z pompą wtryskową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 wiec kolego filtr paliwa najpierw! jak masz pompke do odpowietrzania przy filtrze to przed uruchomieniem podpompuj kilka razy moze to cos pomoze sprawdz tez filtr powietrza bo nie wiadomo co tam jest:) a jak to wszystko nie pomoze to trzeba szukac problemu przy pompie lub wtryskiwaczach raczej beda to wtryskiwacze bo ja mam ten sam problem z ranca mi szarpie przy odpalaniu. P.S przy filtrze od spodu powinien bys taki korek do spuszczania wody z filtra odkrec go i spuść tez moze byc to przyczyna. to tzeba sprawdzic ale ja na 90% obstawiam końcówki wtryskiwaczy AHA no i bym zapomnial świece żarowe chyba takie coś masz? :diabel: to tez może byc przyczyna bo niedogrzana jest komora wstepnego spalania warto to posprawdzać bo u mnie po wymianie świecY rozruch byl duzo latwiejszy ale nadal pozostaje problem szarpania. napisalem ci litanie ale jak to ogarniesz to na bank bedzie jedna z tych rzeczy o których ci napisalem pozdrawaim :one: [ Dodano: Sro 26 Lis, 2008 18:23 ] aaa no i nie gazuj chlopie na zimnym bo to na trwalość silnika wplywa bardzo negatywnie!!!! twój malutki motorek musi troche pochodzic zanim sie ruszy smarowanie poszczególnych elemenyów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Fachowce zalecają zmiane filtrapaliwa w dieslach co rok z uwagi nakipeska jakosc paliwa i duża wrażliwośc silnikow CR oraz pomp na jakośc paliwa. Na cofające sie paliwo z reguły pomaga zamocowanie zaworu zwrotnego przed wejscioem węzyka do filtra -koszt ok 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.