Gość wujek_trzcina Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam. A ja wymieniam zestaw oliwa plus sitko co 15k i jest wszystko gites. Mam silnik QG18DE a zalewam go shell helix ultra i nie zjada mi ani grama między wymianami, dodam tylko że mam zrobione 97kkm i założyłem LPG - zobaczymy czy teraz coś się zmieni Grama musi spalić U mnie zużywa, ale najwyżej 0,1l na 1000 km. Shell Helix Ultra 5W40. Jeżdżę dosyć dynamicznie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiderman Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jaki olej do nissana Almera II benzyna 1.8 2003, gdy bierze olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 ile ci oleju bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazylia Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam Przedstawiam Wam link który daje do myślenia: http://www.wykop.pl/ramka/2367418/bardzo-ciekawy-test-olejow-silnikowych-zdjecia-mowia-same-za-siebie/ Jakiś czas temu już rozglądałem się za innym olejem i padło na Liqui Moly choć brałem jeszcze pod uwagę Valvolina. Sam wlewam Shela Ultra 5W40 ale jak zobaczyłem zdjęcia to myślę nad zmianą na poważnie. Do silnika 1,8 wchodzi 2,7l oleju i dlatego ważne jest pilnowanie jego poziomu. Ja osobiście zmieniam co 10kkm. wraz z filtrem Knecht choć ostatnio udało mi się kupić za grosze K&N. Teraz znalazłem zamiennik filtra oleju Knecht OC 1052 to OC 617 za 13zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi