Gość sofaboss Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam! Pytanie moje dotyczy odpalania w chłodne dni auta... U mnie od około +4stopni po nocy przy odpalaniu musze chwile pokrecic... zanim załapie... Jak u innych posiadaczy P12 dci to wygląda?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ja mam to samo,ale obecnie mam wyciek z common raila i czekam na zamowiona czesc i naprawe,wiec to moze tez miec wplyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 sofaboss, poczekaj chwilke od zgasniecia kontrolki swiec zarowych wiadomo, ze to nie benzyna i bedzie gorzej palic w zimie dzisiaj odpalalem 2 benzyny, przy okolo 0st C i pala od razu, natomiast primera byla dluzej krecona.... jak nie masz jakiejs usterki, to nie ma sie co przejmowac rok temu diesel nie zapalil mi przy -15 dopiero.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nizinsky Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Przy +4 powinien ci odpalic bez problemu tyko tak jak kolega mówi poczekaj az kontrolka swiec zgasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Mi też odpala od strzału ale jak tylko zgaśnie kontrolka świec żarowych . Jak czasem się zapomnne i odrazu to trzeba chwilke pokręcić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchatek2000 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 U mnie tez odpala od razu nawet przy minusowych temperaturach 2.2 2003r Odpalam zaraz po zgaśnięciu kontrolki od świec żarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 a wiec zostaje nam sprawdzic swiece,bo byc moze sie juz koncza,tak mialem w moim poprzednim dieslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 ja sprawdzalem swiec i maja opor okolo 1.6-1.7... tak wiec chyba dobry...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja bym stawiał na akumulator - obrót obrotowi nie równy - dynamit pierwszego obrotu który uwielbiają japońskie diesle zależy właśnie od pałeru w akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 mam 2letni akumulator VARTA Bluedynamic... czyli najlepszy akumulator na rynku... co potwierdzaja testy... i nie wydaje mi sie zeby to byl akumulator;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nizinsky Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Posluchajcie !Wczoraj rano odpalalem swojego ,a w nocy bylo cos okolo -2.Wiec rano bylo okolo zero. I powiem wam ze troche mialem trudnosci ,tzn krecil dluzej niz zawsze.Uwazam ze to normalne.Mialem kiedys Forda diesela i pamietam ze jak byl mróz to trzeba bylo mu 2 razy podgrzac swiece i palil od dotkiniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarha Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 olej jest gesty i dlatego ciezej obrucic silnikiem, pozatym w nowej generacji dieslach nie ma co patrzec na kontrolke poniewaz po zgasnieciu i tak dalej grzeją świece i nie ma potrzeby wajchowania kluczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi