Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Żarówka podświetlenia tablicy rejestracyjnej!

Gość tyniu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

a ma ktoś patent na odkręcenie tych śrub przy kloszu, bo u mnie zardzewiały i nie chcą puści, nawet wd nie dało rady. Myślę nad rozwierceniem ich - ale wolałbym tego uniknąć.

• 4 miesiące temu...
Gość Szmitowy
a ma ktoś patent na odkręcenie tych śrub przy kloszu, bo u mnie zardzewiały i nie chcą puści, nawet wd nie dało rady. Myślę nad rozwierceniem ich - ale wolałbym tego uniknąć.

Mam ten sam problem i zacząłem od pokrywy bagażnika tzn zdjąłem maskujący plastik(chyba się uda dostać do tych śrubek od tyłu) i biorę się za robotę jednocześnie zajmę się silniczkiem od wycieraczki bo po zimie padł.

Gość cylo88

Ja juz przerabialem ten temat u siebie i poszlo tylko od srodka A lecialo to tak odkrecamy caly pastik od klapy jakies 6 nakretek nastepnie z tego plastiku mozemy odkrecic od srodka 2 czarne plastiki do ktorych sa przykrecone obudowy na zarowki one pojda napewno bo sa wkrecone wplastki w przeciwienstwie do tych 4 one sa przykrecone do blaszek jak to juz roskrecimy to bierzeny kontowkie i tniemy wkrety przy blaszkach bo i tak ich nie da sie wykrecic i wtedy wam juz pojdzie a potem nowe wkrety i blaszki trzeba z grobszej blachy zrobic i zrobione i najlepiej wstawic zarowki na diodach i gotowe :D

[ Dodano: Wto 05 Maj, 2009 20:34 ]

A no i dodam ze te wkrety to przy samych blaszkach trzeba ciac nawet troche w te blaszki mozna wiechas i najlepiej to potem kombinerkami zerwac mi sie tak udalo to zrobic a przy okazji dobrze jest umyc te przezroczyste plastyki od zarowek a taki efekt jest na bialych diodach

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90b689512df53898.html

Gość canidus

Razem z żarówkami dobrze jest też założyć nowe śruby ale takie żeby nie rdzewiały. to nam oszczędzi kłopotu w przyszłości :D (albo nowemu właścicielowi)