Gość PMW Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 lukas napisał/a: PMW piękny tłumik-ale to chyba z tych tzw.szklarzy-czyli aż szyby od nich drżą...bedzie głośno raczej zgadzam się i jeszcze pełny przelot, będzie hardcore, mam kilka kompletów stoperów sprezentuje jego rodzinie Adams napisał/a: Widze ze nowy wydech nadchodzi wielkimi krokami Ja w primerze juz ogarnalem temat, tak jak rozmawialismy, no i musze powiedziec ze z silencerem jest bardzo kulturalnie - w sumie jestem bardzo zadowolony bo byl tani i jest skuteczny, pytanie tylko czy sie nie wypali tak jak Twoj od pana Tomali ? silencer daje radę , nie potrzeba stoperów, pozatym cały jest z kwasa, środek też , jak sie wyjara to to sie kupi nowy bo cena jest poprostu śmieszna - na e-bay'u chodzą od 2.99 do 9.99$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ale sorry co chodzi po 2.99-9.99$$?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ale sorry co chodzi po 2.99-9.99$$?????? PMW chyba chodziło o silencery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 ale sorry co chodzi po 2.99-9.99$$?????? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_Car-Truck-...%3A1|240%3A1318 owszem przesyłka 56$ ale to i tak grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 ja się już tu kiedyś śmiałem że w US są końcowe tańsze od hamburgerów. co do wycisznia przerobiłem wszystko ( koniec mam z silencerem podobny do tego co ma PMW, BTW na allegro replika apexi N1 169zł) zamiast kata wstawiałem i wywalałem na przemian środki itd. jak kupiłem miałem zamiast kata strumienice i za nią seryjny środek i uwaga: Wywaliłem to gówno czyli strumienicę wstawiłem uniwersalny środek (wygląd a'la kat) i zrobiło się 2 razy głośniej... na silencerze jeszcze lajt ale kiedyś było ciszej... podobno jeśli się nie chce wstawiać jakichś środków z dostawczaków to najlepiej wycisza strumienica wstawiona na odwrót czyli łuski pod prąd spalin... wtedy spowalnia spaliny ale jest ciszej coś za coś. wszystkie przelotowe tłumiki środkowe dają w zasadzie prawie nic jeśli chodzi o wyciszenie musi być komorowy. Ale ze wszystkich konfiguracji niestety najciszej było z gównianą strumienicą (mocy nie dodaje ale wycisza).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 dzisiaj zamówiłem taki [ Dodano: Wto 02 Gru, 2008 15:10 ] replika apexi N1 169zł hehe dokładnie tyle zapłaciłem uniwersalny środek (wygląd a'la kat) za krótki był, dlatego było głośno [ Dodano: Wto 02 Gru, 2008 15:14 ] nic jeśli chodzi o wyciszenie musi być komorowy nie prawda mam u siebie obecnie i przy ~60mm przez ten komorowy jest głośniej w aucie niż na zewnątrz - duże ciśnienie zwrotne w połączeniu z kolektorem SSAC i już masz łomot w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 a srodkowy tlumik jest obowiazkowy do przejscia przegladu? bede robil wydech 80mm w almie 2,2 i pytam za wczasu zebym nie musial sie od nowa bawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 a srodkowy tlumik jest obowiazkowy do przejscia przegladu? bede robil wydech 80mm w almie 2,2 i pytam za wczasu zebym nie musial sie od nowa bawic :027: 80mm? Jaki silnik zamierzasz tam wsadzić? Auto ma mieć 500 km czy jak? na jednym końcowym będzie bardzo głośno jak bedzie za głośno to nie przejdziesz badania, bez kata też nie... chociaż są sposoby :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 wedlug zalecen znajomoge mechanika diesel musi miec luzny wydech ,80mm to juz ze sciankami czyli wedlug rozpiski na stronie italinoxu wyjdzie cos ponad 2,5 cala . Skoro rury maja takie tanie to po sie rozdrabniac obecnie mam jeden tlumik ale na seryjnym orurowaniu ktore jest bardzo cienkie ,wywalony kat - ogolnie zrobilo sie ciut glosniej ,silnik brzmi basowo wchodzac na obroty no slychac fajny przedmuch [ Dodano: Wto 02 Gru, 2008 20:22 ] Edit co najlepsze dzieki usunieciu kata ,koncowego tlumika , zamontowaniu stozka odzyskalem 23KM i doszlo mi 40nm i to w dieslu! teraz mam zdrowa serie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 wracając do tematu są 2 opcje jak wykonac cichy, przelotowy układ wydechowy 1. Touring - stosować grubościenne (2mm) rury, 2 duże tłumiki - nie urywa łba ale też nie jest za cichy (bas) - minusem jest duża waga układu oraz brak możliwości dodatkowego wyciszenia 2. Race - lekki wydech (1,5mm) : długi środkowy, końcowy N1 z wyjmowalnym na specjalne okazje silencerem - bardzo głośny - z silencerem dużo cichszy niż w punkcie 1- wszym. (dzięki silencerowi w szerokiej (100mm x 100mm końcówce tworzy się dodatkowo komora tłumika która na zasadzie wzajemnego pochłaniania się fal dżwiekowych wiadomo co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 wracając do tematu są 2 opcje jak wykonac cichy' date=' przelotowy układ wydechowy 1. Touring - stosować grubościenne (2mm) rury, 2 duże tłumiki - nie urywa łba ale też nie jest za cichy (bas) - minusem jest duża waga układu oraz brak możliwości dodatkowego wyciszenia No dobra, każdy chwali swoje , dodam że jak się ma przelotowy na dwururce to na nic przelotowy duży, na nic silencery. Aby zbić 30-40 procent głośności ciszej, trza końcowy dopieścić(wypełnienie), i zrobić stożki w komorach. Polecam [b']MOTO WYDECH[/b] z Konstancina, koleś ma pojęcie i może o wydechach gadać godzinami, ale rzadko ma czas. Jego mody wkrótce PMW ja czekam jak twój zagra i sie porówna A tak kończąc silniki SR20 DE,De,DEH grają głośno i tak same w sobie(na zewnątrz i wewnątrz{kiepskie wytłumienie nissana}), do tego kolektor 4-2-1, dalej luźno, jakis przelot, i końcowy przelot, nigdy nie będzie mocno i znośnie, dla uszu. Silencery dobra, ale po co, zabierają i nic nie daja(luz uszą). Reasumując (jeżeli chodzi o głośność) podstawa to dopieszczony końcowy i rozsądne fi po drodze. Można mieć przelot i ukołysać dziecko, nie tracąc "radości i tego co daje maksymalnego" szczegóły wkrótce :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 PMW ja czekam jak twój zagra i sie porówna nie ma czego porównywać... mój będzie głośniejszy: jak się uda to całość będzie tak gadać : http://pl.youtube.com/watch?v=MD0SkzD7Ymg [ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 22:29 ] MOTOWYDECH z Konstancina, koleś ma pojęcie i może o wydechach gadać godzinami, ale rzadko ma czas. Jego mody wkrótce Yarko ma wydech od gościa wierz mi nie chciałbyś wozić dzieci z takim wydechem... natomiast mi się bardzo podoba... :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 PMW ja czekam jak twój zagra i sie porówna nie ma czego porównywać... mój będzie głośniejszy: jak się uda to całość będzie tak gadać : http://pl.youtube.com/watch?v=MD0SkzD7Ymg [ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 22:29 ] MOTOWYDECH z Konstancina, koleś ma pojęcie i może o wydechach gadać godzinami, ale rzadko ma czas. Jego mody wkrótce Yarko ma wydech od gościa wierz mi nie chciałbyś wozić dzieci z takim wydechem... natomiast mi się bardzo podoba... :diabel2: A mnie on zrobi pode mnie,nie pod Yarko. Yarko ma Neo VVL(są ogólnie cichsze) i dziwi mnie że jest głośno :?: Może tak chciał dla lansu? Ja chce dopieścić mój przelotowy końcowy, będzie to SEBRING + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 tak ale yarkoo zaznaczył że nie zależy mu żeby było cicho...wiem bo z nim gadałem[poza tym mi tez robił wydeszek do p11 kombi-2 przeloty 2.5 cala] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Neo VVL(są ogólnie cichsze) tak zwłaszcza jak wejdą na ostrzejszą krzywkę [ Dodano: Sob 06 Gru, 2008 23:51 ] Ja chce dopieścić mój przelotowy końcowy, będzie to SEBRING + to dużo jescze roboty przed Tobą... najpierw urżnij te kominy przeciez to nissan a nie opel calibra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi