endriu Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam.Mam problem ze swiatlami stopu po zalączeniu swiatel swieca sie tez swiatla stopu po nacisnieciu pedalem swieca intensywniej tzn tak jak powinny swiecic .Moze ktos to przerabial prosze o porade Pozdrawiam Nissan primera p11 1999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Myślę że problem tkwi w samych lampach. Coś z masą w lampie, albo z gniazdami żarówek( zaśniedziałe ). Nigdy nie miałem czegoś takiego. Mój wywód jest czysto teoretyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 wykreć żarówkę i zobacz czy też wywala bezpiecznik, ja tak miałem dwa razy żarówka świeciła ale coś robiła zwarcie czasem wymiana na nową pomogła pozdrawiam pow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 W P11 żarówki postojowe lamp tylnych to również żarówki od stopu - dwuobwodowe czy jakoś tak. Więc to normalne, że po włączeniu świateł świecą a po depnięciu na hamulec świecą mocniej. Albo napisz jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 W P11 żarówki postojowe lamp tylnych to również żarówki od stopu - dwuobwodowe czy jakoś tak. Więc to normalne, że po włączeniu świateł świecą a po depnięciu na hamulec świecą mocniej.Albo napisz jaśniej hehehe - dobre endriu ja myślę, że któraś żarówka jest przepalona w ten głupi sposób, że jest jakiś styk pomiędzy obwodem pozycyjnym a stop. Wyjmij żarówki i sprawdź - to pierwsza czynność jaką powinieneś wykonać przy tego typu usterce, a potem dawaj larum na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 ja obstawiam, że masz źle włożoną jedną z żarówek dwuwłóknowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam. Panowie serdeczne dzieki za porady .Rano zaraz zabralem sie za szukanie usterki i dzieki Waszym opisom szybko znalazlem. Przepalona zarowka w prawej lampie .Sklejone wlokna ktore zamknely obwod swiatel stopu.Jeszcze raz serdeczne dzieki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.