Gość daxm Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam wszystkich , jestem posiadaczem nissana micra k10 silnik 1.0 i mam pewien problem , przeszukałem już całe forum lecz nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie itd, otoz samochod ogolnie sprawuje isę dobrze lecz problem polega na tym ze normalnie gdziej jedziemy itd silnik jest juz nagrzany i jak np jedzie się trasą przy prekdości ok 90-110 na 5 biegu to silnik zaczyna szfankować a mianowicie potrafi sam sgasnąć , przed zgaśniesciem lekko zaczyna szarpać i po tym gasnie i koniec . wymieniłem my wszystkie przewody podciśnieniowe, filtr paliwa sprawdziłem swiece czy jest iskra na wszystkich lecz to jest ok, Czy spotkaliście się z takim dziwnym przypadkiem. prosze o waśzą porade co to by mogło być , u mnie w okolicy niema żadnego mechanika który by mógł mi to zrobić . Będe wdzięczny za każdą informację . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Zacina ci sie pompka paliwa. Wymontuj poczysc podmuchaj postukaj zamontuj i powinno byc Mam to samo ale nie jezdze na brynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 po objawac wyląda że wypala się całe paliwo z komory pływakowej tak jak kolega borciuch1964 pisze zerkni na pompke paliwa jeśli nadal będzie nie tak to trzeba zająć się gaźnikiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Spróbuj z poluzowanym korkiem wlewu paliwa,jeśli będzie różnica to masz zapchane odpowietrzenie zbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 JA dzis rano nie moglem zapalic na lpg krecilem docyc dlugo na brynie bo zalalem go gazem i sie pomieszaly paliwa no i tak mnie pociaglo w strone baku a tam tak niemilosiernie smierdzialo benzyna ze szok. I to nie z korka tylko gdzies ze spodu... Benzyny ubylo przez 5 minut z pierwszej kreski do polowy E. CO jest do pierona z tym>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daxm Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Zacina ci sie pompka paliwa. Wymontuj poczysc podmuchaj postukaj zamontuj i powinno byc Mam to samo ale nie jezdze na brynie wymontowałem tą pompę i ją przedmuchałem itd jak narazie działa wczoraj byłem na dluzszej trasie i jak narazie mi sie zgasł zobaczymy jak to bedzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jezeli sie przylozyles do tego to bedzie zyc mnie czeka sprawdzenie przewodow powrtnych z pompki paliwa. Paliwko mi znika nieziemsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.