Puchaczz Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 hej mam z przodu tweetery w słupkach i w dzwiach głośniki dwudrożne i chaiłbym podłączyc to pod zwrotnice w celu zrobienia zestawu odseparowanrgo jaka zwrotnice by do tego była potrzenbna i co myslicie o zwrotnicach pod subwoofer ?? popatrzyłem na allegro i jest tego pełno które wybrac .. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Musialbys robic na zamowienie zwrotnice a to troche nieoplacalne, pozatym efekt bedzie marny. A po co zwrotnice do suba? Radio nie ma wyjscia na sub lub piec filtra low pass? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 hej mam z przodu tweetery w słupkach i w dzwiach głośniki dwudrożne i chaiłbym podłączyc to pod zwrotnice w celu zrobienia zestawu odseparowanrgo to nie takie "hop siup" Jeżeli dobrze rozumuje chcesz podzielić pasmo na Hi pod tweetery w słupkach i midbass na te dwudrożne w drzwiach? Jeżeli tak, to daruj sobie takie ""mody" nic nie wskórasz, a okaże się wręcz, że będzie to "kaszana". jaka zwrotnice by do tego była potrzenbna i co myslicie o zwrotnicach pod subwoofer ?? popatrzyłem na allegro i jest tego pełno które wybrac ..pzdr Zwrotnica pod subwoofer jest niezbędna. Zazwyczaj stosuje się ją jako aktywną. Ciecie odbywa sie np. na sygnale w radioodtwarzaczu. Ciecie może odbywać się na wzmacniaczu, poprzez włączenie filtrów, jak również poprzez oddzielną zwrotnice aktywną. W subach samochodowych raczej nie stosuje się zwrotnic pasywnych. Jednak jak dobrze pamiętam, masz oddzielny wzmacniacz na subwoofer, wiec nie pchaj kasy w zwrotki a kup porządny system przedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 ok dzieki chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.