Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zwrotnice

Puchaczz

Rekomendowane odpowiedzi

hej

mam z przodu tweetery w słupkach i w dzwiach głośniki dwudrożne i chaiłbym podłączyc to pod zwrotnice w celu zrobienia zestawu odseparowanrgo :)

jaka zwrotnice by do tego była potrzenbna i co myslicie o zwrotnicach pod subwoofer ?? popatrzyłem na allegro i jest tego pełno :| które wybrac ..

pzdr

hej

mam z przodu tweetery w słupkach i w dzwiach głośniki dwudrożne i chaiłbym podłączyc to pod zwrotnice w celu zrobienia zestawu odseparowanrgo :)

to nie takie "hop siup" :)

Jeżeli dobrze rozumuje chcesz podzielić pasmo na Hi pod tweetery w słupkach i midbass na te dwudrożne w drzwiach?

Jeżeli tak, to daruj sobie takie ""mody" nic nie wskórasz, a okaże się wręcz, że będzie to "kaszana".

jaka zwrotnice by do tego była potrzenbna i co myslicie o zwrotnicach pod subwoofer ?? popatrzyłem na allegro i jest tego pełno :| które wybrac ..

pzdr

Zwrotnica pod subwoofer jest niezbędna. Zazwyczaj stosuje się ją jako aktywną. Ciecie odbywa sie np. na sygnale w radioodtwarzaczu. Ciecie może odbywać się na wzmacniaczu, poprzez włączenie filtrów, jak również poprzez oddzielną zwrotnice aktywną. W subach samochodowych raczej nie stosuje się zwrotnic pasywnych. Jednak jak dobrze pamiętam, masz oddzielny wzmacniacz na subwoofer, wiec nie pchaj kasy w zwrotki a kup porządny system przedni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...