Gość lewandoree Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam posiadam n16 z 2005 r przymierzam sie do montażu zestawu HID , znalazłem uniwersalne spryskiwacze reflektorów firmy QAP , spotkałem sie z n16-tkami po face liftingu , które miały spryskiwacze reflektorów identyczne jak w niemieckich samochodach tzn z maskownicami i z wysuwaną pompka , były to almery szczególnie sprowadzane z krajów skandynawskich . Czemu chce zaadaptować uniwersalne spryskiwacze bo wydaje mi sie ze trudno będzie znaleźć te oryginalne do almery a ich cena pewnie będzie bardzo wysoka , chyba ze ktoś sadzi inaczej albo spotkał sie z taka częścią gdzieś na allegro itd. 1.Czy pomysł w stylu podhaczenia dysz do pompki od spryskiwaczy szyby jest dobry? 2. Czy można to rozwiązać w ten sposób ze rozgałęzię wężyki do spryskiwaczy szyby i reflektorów 3.Czy ciśnienie będzie dostateczne w przypadku działania jednocześnie spryskiwaczy szyby i reflektorów ? 4.Chce to rozwiązać w taki sposób ze jak włączę spryskiwanie przedniej szyby w tym samym czasie z dysz poprowadzonych na reflektory poleci płyn . proszę o wasze własne pomysły sugestie Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 1.Czy pomysł w stylu podhaczenia dysz do pompki od spryskiwaczy szyby jest dobry? Nie jest, pompka musi dawać dużo większe ciśnienie, te od spryskiwaczy szyby zupełnie się nie nadają. 2. Czy można to rozwiązać w ten sposób ze rozgałęzię wężyki do spryskiwaczy szyby i reflektorów Nie 3.Czy ciśnienie będzie dostateczne w przypadku działania jednocześnie spryskiwaczy szyby i reflektorów ? Nie Kup osobną pompkę przeznaczoną do spryskiwaczy lamp i dorób do niej osobny włącznik. Jak masz możliwość i miejsce pod maską, to dobrze będzie kupić pompkę ze zbiornikiem na płyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 witam Czy takie spryskiwacze da sie jakos zamontowac?? http://www.allegro.pl/item608042324_xenon_...ktorow_kpl.html Napisane jest tam ze to jest grupy VW. Polecaja to do audi skody VW seata. A czy da sie w N16 zamontowac bez jakis wiekszych problemow?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Hej a może byś zrezygnował z montażu czegoś co jest nielegalne i oślepia innych?! :kosci: Ale zapewne masz to gdzieś nie zapomnij zainstalować też układu samopoziomującego, Ups zapomniałem że te zestawy czegoś takiego nie posiadają. Jeśli masz zestaw HID z jakimkolwiek opisem to masz tam napisane że nie jest dopuszczony do ruchu drogowego tylko na obiekatach zamkniętych np. tor wyścigowy. Ja wiem masz soczewkowe klosze itd i wszystko będzie Ok niestety nie :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 bodek w soczewkowach nawet oryginalne xenony oślepiaja..widać mało wiesz samochod ktory wjedzie powiedzmy w nasze kochane dziury czy doly i sie na chwile podniesie tak samo Cie oslepia.. reflektor tak szybko sie nie wypoziomuje sam... samopoziomowanie jest wtedy, gdy samochod ma naprzyklad obciązony smaochod z tylu bardziej, albo z przodu.. wtedy sie zmienia... rownie dobrze, można manualnie dostosować.. http://allegro.pl/item606813262_spryskiwac...lne_xenony.html polecam Ci ten, sam montowałem.. rewelka.. sa to oryginalne spryskiwacze VW .. a te inne to podrobki.. wiec lepiej dac 50zl wiecej za oryginal.. podlaczyłem pod zbiorniczek od spryskiwaczy.. przycisk zrobilem sobie z lewej strony obok kierownicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Założyłeś więc będziesz tak twierdził generalnie jak by to było tak proste to by nie było tak skomplikowane w produkcji :diabel2: Niestety prawda jest taka że jak ktoś jedzie na Hida-ach lub innych wynalazkach to go od razu rozpoznaje - szczególnie jak autko jest leciwe i sama wersja marki to potwierdza. Ostatnio miałem naprawdę ochotę wysiąść z auta i gościowi powiedzieć co myślę o jego "xenonach" jechał za mną ze 3 km i myślałem że mnie jasna ch... weźmie a widziałem go już duuuużo wcześniej jak mnie dochodził tym swoim Golfem III nic tylko dwa ogniki walące w lusterko. Prawda jest jedna instalacja tego jest nielegalna w pojazdach poruszających sie po drogach. A że oryginalne też rażą zgoda ale trochę inaczej mimo wszystko no i szczególnie w tych "nie bitych" "samopoziomowanie jest wtedy, gdy samochod ma naprzyklad obciązony smaochod z tylu bardziej, albo z przodu.. wtedy sie zmienia... rownie dobrze, można manualnie dostosować.. " ------ właśnie trzeba chcieć obniżyć a zazwyczaj posiadacze namiastki xenonów stosują zasadę jak najwyżej, jak najjaśniej. Jeśli obniżasz chwała Ci chociaż za to :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 oj bodek troche widze sie nakresiles ja swoj zestaw hid mam dosyc renomowanej marki wyprodukowane w japonii troche dziwne jest to ze jak byly sprawdzane na stacji diagnostycznej to ogniskowa zarowki byla tak ustawiona ze swiecila nizej od seryjnych halogenow , moze to cos Ci powie i nie bede rozwodzil sie nad tematem ,no i troche to dziwne ze porownujesz szoczewki z gladkim szklem do starych trapezowych reflektorow jezeli myslisz i jestes tak przekonany ze koncerny motoryzacyjne a w szczegolnosci ich podwykonawcy pier... sie za przeproszeniem z projektem lamp pod ksenony jestes w bledzie , a system samopoziomowania jest totalna kicha bo dziala ze znacznym opoznieniem ,jakos nikt sie nie przyczepil do moich lamp a kontrola policji jakos czesto sie zdarza ostatnio , powiem Ci ze faktem jest jak jedzie za mna baran ktory ma niewyregulowane swiatla , ale nie musisz sie tak nakrecac jak miesiac temu przeszedlem kontrole do dowodu rejestracyjnego uczciwie nic nie doplacajac wlasnie z kseononami facet nawet sie zdziwil ze lampy tak dobrze swieca , byly o tym nawet artykuly ze samochod musi przejsc badania jezeli ogniskowa zgadza sie na tych ich maszynach . I jedno zrodlo swiatla ksenon jest na tyle silne ze nawet w nowych audi ktore jak mowisz maja te zaawansowane systemy potrafia mocno oslepiac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No OK są różne opcje ale zawyczaj każdy tnie koszty tej instalacji (brawo posiadacze Nysek za badanie świateł :one: ) i dość często montaż tego wygląda tak : Może HID-y w soczewkach Nissanka są do zaakceptowania ? :027: myślę że są już lepszą opcją niż zakładanie żarówek o dużo większej mocy np 100 W zamiast 55W brrrr :kosci: O tu też ciekawie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 tak obejrzalem te filmiki i tak mysle sobie czemu nie przetestuja tych xenonow np. w lampach soczewkowych. Bo tylko narzekaja na efekt jak wsadza je do lamp refelksyjnych. A soczewka jako tako w nissanach nawet dobrze skupia te swiatlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.