Gość milek Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam, po raz pierwszy na forum:) Mam problem, ponieważ od jakiegoś czasu obroty w moim Terrano to 1500 obrotów na rozgrzanym silniku, na zimnym są normalne. Czasem spadną do normalnej wartości lecz po chwili znów jest 1500. Mam nadzieje, iż pomoc nadejdzie z Waszej strony!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 nie znam tego silnika, ale objawy wskazują na zacinający się silnik krokowy zaworu powietrza dodatkowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Przejrzyj podciśnienia może masz rozszczelnione ci się ssanie nie wyłącza :?: :?: Sprawdź też przepustnicę powietrza w gaźniku, to za co linka gazu pociąga, może się oberwała klapka i nie odcina dopływu powietrza lub się zacina sama ośka przepustnicy :?: :?: I na razie tyle pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 A gdzie szukać tego podciśnienia?Zauważyłem, iż gdy nacisnę dynamicznie gaz i go puszczę to na chwilkę robi sie dobrze lecz po chwili wysokie obroty powracają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 A jeszcze napisz czy dzieje ci się to na gazie czy na benzynie, i czy masz gaz :?: Podciśnienia to takie cieknie rurki gumowe co się wiją po całym silniku, sprawdź te w okolicy filtra powietrza czy są w porządku. i jest tam taki zawór dziwny z którego idzie jedna rurka gruba do wydechu a druga do filtra powietrza, spróbuj odłączyć kostkę elektryczną od niego i odpiąć i zaślepić podciśnienia od niego i zobacz czy ustąpią objawy :diabel2: [ Dodano: Pon 01 Gru, 2008 21:01 ] ps Wszyscy jesteście już na iceland -ii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam, co do gazu to nie posiadam, dzięki za wytłumaczenia:) Sprawdzę to, jak tylko pogoda dojdzie do normalności, bo jak na razie jest zbyt wietrznie. Mam nadzieję, iż jak coś porozkładam, to uda mi się poskładać Pozdrowienia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.