Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] halogeny w p10 91, 1,6 16V Twin Cam

Gość italiano86

Rekomendowane odpowiedzi

Gość italiano86

Witam, dostalem niedawno od ojca p10 i chcialbym sie za nia wziac trochę. Jak sprawdzic czy moj model jest przystosowany do posiadania halogenow? w obecnych lampach podlączone są postojówki i mijania. jest jeszcze jedna kostka nigdzie nie podłączona. Czy to moze byc halogen? Jest mozliwosc zainstalowania halogenow w zderzaku? Moj zderzak nie jest oryginalny i na miejscu potencjalnych halogenow sa takie jakby zaslepki.

Poszukaj troszkę,sprawa montazu halogenów sie przewijala nie raz.

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=halogeny

Poza tym:

Jak sprawdzic czy moj model jest przystosowany do posiadania halogenow?

Każdy jest przystosowany tylko nie każdy je ma.Tzn jesli masz podstawkę w skrzynce przekazników bodjaże FRONT FOG LAMPS(lub skrót podobny)to masz kostki i wszystkie wyprowadzenia.

Jeśli podstawki brak,ciagniesz przewody sam.

w obecnych lampach podlączone są postojówki i mijania.

Bo tak bedzie jesli masz lampy tylko H4.Zobacz jakie masz.

jest jeszcze jedna kostka nigdzie nie podłączona

Bez zdjecia nic nikt Ci nie powie.Choc domyslam sie o co Ci moze chodzić i to nie jest do halogenów.

Jest mozliwosc zainstalowania halogenow w zderzaku?

Jak najbardziej.

Moj zderzak nie jest oryginalny i na miejscu potencjalnych halogenow sa takie jakby zaslepki.

Bo on jest orginalny ale nie przewidzieli u Ciebie halogenów.Masz wersje przedliftową tam rzadko dawali halogeny.

Zaślepki wycinasz elegancko,dorabiasz uchwyty,(lub jesli masz z halogenami oczywiscie mowa o orginalnych)wstawiasz ,przykrecasz i ma być ok.

Osobiscie mam teraz halogeny,a wczesniej tez byly zaslepki.Sprawe przerabiałem.

Milego dzialania,polecam warto.Wyglad jest lepszy a i jak sobie przyswiecisz jest duuzo lepiej :)

ja zalozylem inne niz fabryczne. nie wycinalem tych zaslepek. na wlocie powietrza sobie zamontowalem. fajnie wyglada ale musze jeszcze popracowac nad ustawieniem swiatla :P

• 1 miesiąc temu...
Gość piotrek_mitura

zecikk można jakieś foto z tymi halogenami na wlocie bo nie moge sobie tego wyobrazić, a mocno się zastanawiam nad założeniem przeciwmgłówek, bo jak ostatnio jechałem na wiosce 20-30 km/h.... i ledwo ludzi zobaczyłem w odległości jakis 40 metrów...

• 2 miesiące temu...
Gość Mariusz Stysiał

drogi kolego jeżeli masz te zaslepki to ich nie wycinaj bo oryginalne halogeny sa droższe niz reflektory kup jakies inne i na nie wytnij otwory jezeli chodzi o prady to nie wiem czy masz przelacznik do halogenów jezeli tak to idz po kablach moze to te przy reflektorach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...