Gość psubrat Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Czy u was panel z biegami w automacie (1,2,D,N,R,P) też jest tak ciemny jak wnętrze murzyńskiej chaty, bez żadnego podświetlenia pozycji skrzyni biegów? W dzień nie ma problemu bo widać czerwony paseczek ale w nocy "widzę ciemność" Już się wprawiłem i przełączam bezbłędnie ale na początku aby się upewnić czy zapiąłem właściwy bieg zapalałem sobie w nocy światło w kabinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Nie mam automatu w maximce ale w 100nx miałem ten panel podświetlany, podejrzewam, że maxima też ma żaróweczkę, bo jak inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zarowka tam znajdujaca sie to standartowa W5W w niebieskiej czapce. Zeby to wymienic to chyba trzeba polowe kolumny centralnej(czyli oslona od wajchy + podklokietnik) zdemontowac. Bynajmniej tak bylo w A33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 w a32 tez jest mala zaroweczka, oznaczenia nie pamietam ale nie kojaze aby byla jakas wyzsza szkola jazdy wymagana aby ja wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psubrat Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Dzięki, tak myślałem że raczej jest żarówka, będę wymieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja mam A33, czy ktos opisze mi dokladniej jak to zrobic albo poda jakis link, prosze? Przeciez nie bede z tym jezdzic gdzies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psubrat Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 niestety kolego, nie mogę zaoferować instrukcji, bo się jeszcze za to nie zabrałem, muszę się umówić z kolegą który jest kumaty technicznie, bo sam to bym zaraz coś popsuł, połamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Prosze wiec jak sie zabierzesz do tego to powiedz mi jak bede wdzieczny [ Dodano: Sro 14 Sty, 2009 05:13 ] Jak wymienic wiec te zarowke? Zadnej pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 No wlasnie mi tez padla, ktos to rozbieral? Bo wstepnie tam zajzalem ale wyglada to na grubsza robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 No wlasnie mi tez padla, ktos to rozbieral? Bo wstepnie tam zajzalem ale wyglada to na grubsza robote. jest grubsza robota. trzeba wyjac caly lewarek od zmany biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 A czy to mozna gdzie spo drodze rozlaczyc czy raczej nie? Bo mi to wysiadlo po zamontowaniu radia i tak sie zastanawiam czy czegos nie rozlaczylem przez przypadek przy montowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 A czy to mozna gdzie spo drodze rozlaczyc czy raczej nie?Bo mi to wysiadlo po zamontowaniu radia i tak sie zastanawiam czy czegos nie rozlaczylem przez przypadek przy montowaniu. jest wtyczka przy lewarku. podejrzewam ze podswietlanie zegarow i reszta dziala, w ten sposob wykluczymy bezpiecznik bo wszystko na jednym jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 jest wtyczka przy lewarku. podejrzewam ze podswietlanie zegarow i reszta dziala, w ten sposob wykluczymy bezpiecznik bo wszystko na jednym jedzie. Tak wszystko dzialajak dzialalo, przy lewarku jest kabelek ktory wchodzi od spodu bezposrednio pod tym panelem podswietlanym , macalem tam ile sie dalo bo ciasno ale zadnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 witam juz ktos naprawial to podswietlenie od lewarka biegow i zrobil jakiegos tutoriala ?ile czasu to zajmuje i czy jest duzo zabawy z tym ? oraz jakie mozna napotkac problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 witam juz ktos naprawial to podswietlenie od lewarka biegow i zrobil jakiegos tutoriala ?ile czasu to zajmuje i czy jest duzo zabawy z tym ? oraz jakie mozna napotkac problemy? Prosilbym zeby ktos dal jakas instrukcje do wymiany tej cholernej zarowki, a raczej co nalezy rozmontowac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Prosilbym zeby ktos dal jakas instrukcje do wymiany tej cholernej zarowki, a raczej co nalezy rozmontowac. Dzieki Trzeba zdjac ta drewniana obudowe wokol lewarka wraz z popielniczka i zapalniczka, potem trzeba zdemontowac caly srodkowy tunel co jest prodte bo sa dwie sruby z przodu przy lewarku i dwie z tylu tunelu po bokach na dole, potem trzeba zdjac taki plastik okalający ten prostokat od lewarka, trzeba go wysunac do gory zeby byl dostep do tej zaroweczki, ten plastik jest na zatrzaskach z kazdej strony i trzeba sie z tym troche pomeczyc, i z tego co pamietam to wszystko, zarowka to w5w i wyjmuje sie ja obracajac chyba pol obrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 wlasnie przed chwila wymianilem ta żarówkę ogólnie sprawa bardzo prosta robiłem to pierwszy raz a zajęło mi 30min zaraz wkleję zdjęcia co w kolejnosci trzeba zrobić aby się do niej dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 witam chciałbym wam przedstawić manualna dzięki któremu będziecie mogli wymienić żarówkę od podświetlenia przełożeń automatu. Do wykonania tej operacji jest potrzeby: -śrubokręt plaski -śrubokręt krzyżakowy -żarówka w5w to ta sama co wchodzi w świtało pozycyjne Wiec weźmy się do roboty. Tam gdzie są strzałki należny podważyć płaskim śrubokrętem aby podnieść osłonę lewarka jak na foto. http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540585188663_thumb.jpg'>http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540585188663_thumb.jpg Po podważeniu zsuwamy osłonę do dołu,aby cala nam zeszła (zielone strzałki) http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540585188663_thumb.jpg Następnie odpinamy kable od zapalniczki oraz wyciągamy wtyczkę z przełącznika od trybów pracy skrzyni. http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540587364725_thumb.jpg Kolejnym krokiem jest wyciągniecie popielniczki trzyma się ona ja jednej śrubie wkręconej w lewym górny rogu.Jak to już zrobimy to wykręcamy mocowanie dla środkowego tunelu. Mocowanie trzyma się na 3 śrubach (jak na foto) http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540589314472_thumb.jpg Aby wyciagnac calkiem tunel,przez co bedzie nam łatwiej dostac sie do zarkowki odkrecamy 2 sruby znajdujace sie na koncu tego tunelu,dojscie jest z tylnich siedzen (jak na foto) http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540591178545_thumb.jpg Teraz zostaje nam tylko wyciągniecie i wymienienie przepalonej żarówki jest ona zaznaczona zielona strzałka. http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540597007765_thumb.jpg Po wyciągnięciu żarówki okazało się ze żarówka ma nałożony na sobie niebieski kapturek(to prawdopodobnie jest po to aby przytłumić trochę światło żarówki aby ciemniej świeciła)ja wsadziłem zwykła bez tej nakładki bo przy jej ściąganiu z przepalonej całkiem mi się porwała. http://forum.nissanklub.pl/uploads/monthly_09_2009/post-22521-12540598154699_thumb.jpg Oczywiście składanie wszystkiego to poprzedniego stanu w odwrotnej kolejności Mam nadzieje ze ten manual wam się przyda, jak będziecie zmuszeni wymienić przepalona żarówkę od podświetlenia lewarka automatu. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Dzięki za świetną prezentację piterowi , myślę że powinniśmy robić więcej tak dobrych manuali. Serdecznie pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 No gratki, to ja troche za duzo rozebralem u siebie. OT Prawda ze ten przelacznik BRC idealnie tam pasuje? Tylko ze ja mam na srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Piter jestes niesamowity! Wreszcie wymienię tę żaroweczke, Bardzo dziekuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi