Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Pas przedni-wzmocnienie czołowe Almera n16 2003 po fl

bujany

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. muszę zmienić pas przedni. moja Alma jest po fl i w związku z powyższym reflektor jest zespolony a co za tym idzie pas przedni jest inny niż ten przed fl. wiele osób które sprzedają pasy przednie nie ma o tym pojęcia i piszą że dany pas pasuje od 2000-2007r. prawda jest taka że od 2000r do 2002r. był inny niż ten od 2003r. -

wklejam zdjęcie żeby pokazać różnicę pomiędzy oryginalnym panelem jaki jest zamontowany a tymi sprzedawanymi jako zamienniki.

011220081060xk1.th.jpg

i teraz jeszcze ciekawsza opcja. w elektronicznym katalogu części nissana (tym którego serwisy używają do doboru części) pas przed fl i po fl ma dokładnie ten sam numer części i na schematach wygląda identycznie czyli właśnie z tą przegrodą pomiędzy reflektorem a kierunkowskazem!

pierwszy schemat prezentuje pas przedni przed fl

pasprzedniprzedflaw9.th.jpg

drugi schemat po fl

pasprzednipoflgg8.th.jpg

w obydwu przypadkach jest to numer części 62500

no i przechodzę do sedna, gdzie tu logika i gdzie mogę kupić oryginalny nowy pas przedni ale taki sam jaki mam u siebie, bez cięcia, kombinowania itd. przecież to jakieś nieporozumienie jeżeli okazało by się że z fabryki wypuścili z takim panelami a teraz nie ma możliwości kupienia takiego samego, pzdr.

Ciekawe.. Wymieniałem u Siebie pas przedni, a także u kolegi..niestety obaj mamy rocznik 2000.. Lecz co ciekawe on ma lampy po liftingu i nie mial nic wycinane w starym pasie..

Musiałbym się przyjrzec dobrze.. i zobaczyc jak to jest tam rozwiązane..

• 1 miesiąc temu...

dobra, sprawa rozwiązana. wczoraj kupiłem właściwy panel przedni. właściwy czyli taki sam jak mam w oryginale. oczywiście nie ma nigdzie indziej takich jak tylko u dealera. wszyscy sprzedający panele twierdzą jakoby przed i po fl były takie same a nie są co widać na załączonym w 1 poście zdjęciu. numer części to N62500BN730, koszt: 114,35 funtów, kurs funta z dnia dzisiejszego to 4,26zł co daje kwotę 487,13zł.

• 1 rok później...
Gość chrapaszcz

Mam pytanie w temacie. Również szykuję się do wymiany pasa przedniego w Almerze i mam identyczny pas jak zamiennik na zdjęciu z pierwszego posta. Moja Almera jest z 2001 roku, więc mam nadzieję, że różnic znaczących w stosunku do zamontowanego oryginału nie znajdę:) Ale chciałbym zapytać o samą wymianę, jeszcze nie zdejmowałem zderzaka i nie patrzyłem jak to dokładnie wygląda, ale czy pas ten jest mocowany tylko na śrubach, czy też jakimiś połączeniami zgrzewanymi? Rozumiem, że trzeba zdjąć zderzak, lampy, klakson - czy dużo jeszcze poza tym? Z czymś jeszcze może być szczególny problem? Dzięki za odpowiedź.

Mam pytanie w temacie. Również szykuję się do wymiany pasa przedniego w Almerze i mam identyczny pas jak zamiennik na zdjęciu z pierwszego posta. Moja Almera jest z 2001 roku, więc mam nadzieję, że różnic znaczących w stosunku do zamontowanego oryginału nie znajdę:) Ale chciałbym zapytać o samą wymianę, jeszcze nie zdejmowałem zderzaka i nie patrzyłem jak to dokładnie wygląda, ale czy pas ten jest mocowany tylko na śrubach, czy też jakimiś połączeniami zgrzewanymi? Rozumiem, że trzeba zdjąć zderzak, lampy, klakson - czy dużo jeszcze poza tym? Z czymś jeszcze może być szczególny problem? Dzięki za odpowiedź.

Niestety kolego, pas jest zgrzewany do podłużnic, musisz rozwiercić i wspawać nowy, dodatkowo odręcić musisz belke pod zderzak i belkę przednią, i chyba wyjąć obydwie chłodnice. Gdyby ktoś potrzebował pas przedni mam taki po lifcie rok 2006 - stan idealny

tel. 500-032-000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...