Gość radziej11 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam wszystkich. Mam taki problemik, a mianowicie po wymianie opon na zimowe skrzywiła mi się kierownica to znaczy przy jeździe na wprost kierownicą mam skręconą w lewą stronę. Na oponach letnich było idealnie prosto. Pytałem kilku fachowców od spraw zawieszenia i każdy twierdzi, że jest to raczej nie możliwe. Trafiłem na jednego mechanika który słyszał o takim przypadku, ale niestety nie potrafił wyjaśnić co jest tego przyczyną. Czy ktoś z was miał może podobny problem. Prosiłbym o jakieś sugestie. Dodam że opony zimowe mam nowe i nie uśmiecha mi się za każdym razem kiedy jadę na zmianę ogumienia ustawiać zbierzność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptune Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 To jest dosc łatwa kwestia w układzie kierowniczym. Może tam ktoś coś sprawdzal luzy albo coś i zle spasował. Jedz do mechsa niech Ci przestwi. Myśle zabawa za 20 zl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radziej11 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Luzów żadnych nie ma latem ustawiana zbierzność problem w tym że jak mi przestawi mechanik to przy zmianie na letnie oponki znowu będe musiał przestawiać a przecierz tak nie powinno być. Chciałbym rozwiązać problem jednorazowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 moze kola masz nie wywazone i cie ciagnie na jedna srone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysS105 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 piszesz że opony masz nowe ale czy to są nowe to znaczy nie uzywane prosto z półki tak?jesli nie sa nowe to problem moze by taki ze sa nierówno zużyte i można ich zamienic prawa na lewa o ile nie są kierunkowe a że opony zimowe teraz prawie wszystkie są kierunkowe to jest problem ale jesli mamy 4 sztuki to mozna zamienic po przekątnej. zaznaczam ze miałem u siebie kiedys taki przypadek i pomogło wystarczyło pozamieniac koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Silas Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 hmmm... a czy przypadkiem nie zmieniałeś z alusów na stalówki?? badź odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radziej11 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opony mam nóweczki prosto z półki i jeżdże cały czas na stalowych felgach ale spróbuje pozamieniać te koła chociaż mam niestety opony kierunkowe i musze znowu wulkanizacje odwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 to się reguluje na drążkach... pojedź ustawić zbieżność... ja miałem ten problem bo prawa opona była wyższa ... niech typ na stacji zablokuje ci kierownicę w pozycji zero i do tego ustawienie zbieżności na 100% pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radziej11 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 No tak ok tak przypuszczałem że pomoże ale teraz pytanie czy jak zmienie na letnie po sezonie zimowym czy znowu bede miał problem i znowu będe musiał ustawiać zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 No tak ok tak przypuszczałem że pomoże ale teraz pytanie czy jak zmienie na letnie po sezonie zimowym czy znowu bede miał problem i znowu będe musiał ustawiać zbieżność. jak założysz równe z przodu to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DeWoj Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam. Co prawda nie mam (jeszcze) Primery, ale swego czasu w Punto po wymianie butów na zimowe kierownica skrzywiła się. Pomogła regulacja zbieżności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi