Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[ B13] Problem ze 100nx

Chemik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukałem szukałem i nic nieznalazłem na ten temat,otóz mam od kilku miesiecy 100nx którego przejałem po bracie,który wyjechał do angli :D .I co do tematu 3 dni temu wstaje odpalam i wszystko jest ok.Wracam wieczorem patrze a tu zaczyna wszystko gasnac,czyli obrotomierz przestaje działac,kontrolki niedziałaja od smarowania,ladowania,hamulca recznego,no i zaczynają słabnac swiatła,wiec zgasiłem samochód chce odpalic a tu... nic rozładowany akumulator Dobra mysle sobie padł alternator.wyjąłem aternator,zawiozłem do znajomego elektryka i faktycznie był uszkodzony,mechanik powiedział ze koszt to ok 300zł :/ .wiec pojechałem do kumpla wzialem alternator od nissana sunny,załozyłem i co sie okazuje alternator ładuje ale wszystkie kontrolki nawet po przekreceniu kluczyka nie działaja :029: ani obrotomierz też.koledzy pomózcie bo juz niewiem co moze byc przyczyną.licze na odpowiedzi.dzieki i pozdrawiam :029:

Sprawdź bezpieczniki. Te główne od dużych prądów w komorze silnika i te w kabinie.

szukałem i znalazłem ale nadal jest problem.otoz okazało sie ze był spalony bezpiecznik 10A pod nazwą meter,ok wymieniłem ale tu nadal nic obrotek nie działa ani żadne kontrolki,hm szukałem dalej no i znalzałem za bezpiecznikiem meter był upalony kabelek,zlutowałem go włozyłem bezpiecznik i wszystko działa,ale długo sie nie pocieszyłem bo co dosłownie kilka minut bezpiecznik zostaje spalony :( niewiem juz co moze byc,jakies zwarcie gdzies czy za duz prad, niemam pojecia,moze ktos cos wie,a ja bede szukał dalej.pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...