Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] dziwne piszczenie - czyżby tryb serwisowy??? Rese

Gość kamil-lublin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil-lublin

Witam wszystkich forumowiczów...

Nadszedł czas wymiany akumulatora; jak się okazało był już do bani. Wyciągnąłem stary akumulator, włożyłem nowy, a tu jakieś dziwny dźwięk wydobywa się spod deski rozdzielczej (takie piiiiiiiiiiiiiii...). Dzieje się to w momencie, gdy są otwarte drzwi kierowcy i jest kluczyk w stacyjce w pozycji 0 (zero). Nigdy wcześniej tak nie było. Jedynie raz był taki sam problem i to też podczas zmiany akumulatora - jakiś mechanik usunął ten błąd. Czyżby to włączył się tryb serwisowy??? A może trzeba zresetować komputer w Nissanku. Nie wiem tylko jak to się robi; podobno jakoś klemy się zakłada i ściąga, zakłada i ściąga... Podpowiedzcie jak to dokładnie zrobić i co to może być to piszczenie.

Pozdrawiam

KJ

U mnie piszczy jak zostawisz klucz w stacyjce i przy otwartych drzwiach wciśniesz dzwignię blokowania zamków. Zawsze zapiszczy i odbije dzwignię. Za czwartym razem już nie.

Przy trybie serwisowym( awaryjnym) zapala się check engine.

Może to ma związek właśnie z centralnym zamkiem.

P.S. Dziś mini spot LNKP przyjedż to zobaczymy. 20.00 Krakowskie koło sądu maprzeciw banku PeKaO S.A.

kamil-lublin to normalne po odpięciu akumulatora. Z tego co pamiętam, żeby nie piszczało musisz zamknąć i otworzyć zamek z pilota. Tylko nie pamiętam już czy z kluczykiem w stacyjce czy nie.

Gość kamil-lublin

już nie piszczy!!! dzięki za pomoc

and_pec - dzięki za zaproszenie na spot; dzisiaj niestety nie dałem rady, ale następnym razem postaram się być. Daj znać tylko kiedy... Pozdrowionka

U mnie też tak było. Zamknąłem i otworzyłem drzwi z pilota i przestało piszczeć. Czy to jest zły objaw, czy to normalne? Po co to jest, bo skoro jest, to od czegoś musi chyba być??

W wielu autach taki piszczyk służy po to żeby nie zapomnieć zabrać kluczyka jak opuszcza się auto. Nie wiem czemu u mnie działa to tylko jakiś czas po odłączeniu akumulatora a potem przestaje. Ale widzę że u innych też tak bywa co zbiło mnie z tropu. Myślałem że mam ten piszczyk popsuty i dlatego po jakimś czasie przestaje piszczeć. Dodam że nie mam pilota.

Ja mialem tak samo i moj mechanior powiedzial ze to jest orginalny " alarm ". Zamkniecie i otworzenie samochodu z pilota pomoglo. Ja uwazam ze jest to normalna reakcja samochodu ktory posiada immobiliser i nalez postapic jak wyzej. Takie piszczenie jest naturalne po odlaczeniu akumulatora.

• 1 miesiąc temu...
Gość LeszekSKC

Zastanawiam sie czy nie mam przypadkiem wlaczone trybu serwisowego. Poniewaz dzila mi tylko central i immobilaizer a alarm nie dziala. Probowalem go sprawdzic na rozne sposoby. Dodam tez ze kiedys (przed zmieniaem aku) raz odziwo uruchomil sie alarm ;) i moje pytanie czy wie ktos moze jak wylaczyc ten tryb serwisowy ?? ;/ jescze jedno male pytanko :/ czytalem gdzies o guziku na srodkowej konsoli pomiedzy fotelami ze wylacza on czujniki ruchu w srodku pojazdu. Jest u mnie ten guzik tylko skad mam wiedziec czy teraz sa wlaczone czy wylaczone ?? ;||

pozdrawiam i czekam na odpowiedz ;]

[ Dodano: Nie 08 Lut, 2009 11:34 ]

Pomoże mi ktos ?? :)

• 1 rok później...