Gość kamil-lublin Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów... Nadszedł czas wymiany akumulatora; jak się okazało był już do bani. Wyciągnąłem stary akumulator, włożyłem nowy, a tu jakieś dziwny dźwięk wydobywa się spod deski rozdzielczej (takie piiiiiiiiiiiiiii...). Dzieje się to w momencie, gdy są otwarte drzwi kierowcy i jest kluczyk w stacyjce w pozycji 0 (zero). Nigdy wcześniej tak nie było. Jedynie raz był taki sam problem i to też podczas zmiany akumulatora - jakiś mechanik usunął ten błąd. Czyżby to włączył się tryb serwisowy??? A może trzeba zresetować komputer w Nissanku. Nie wiem tylko jak to się robi; podobno jakoś klemy się zakłada i ściąga, zakłada i ściąga... Podpowiedzcie jak to dokładnie zrobić i co to może być to piszczenie. Pozdrawiam KJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 U mnie piszczy jak zostawisz klucz w stacyjce i przy otwartych drzwiach wciśniesz dzwignię blokowania zamków. Zawsze zapiszczy i odbije dzwignię. Za czwartym razem już nie. Przy trybie serwisowym( awaryjnym) zapala się check engine. Może to ma związek właśnie z centralnym zamkiem. P.S. Dziś mini spot LNKP przyjedż to zobaczymy. 20.00 Krakowskie koło sądu maprzeciw banku PeKaO S.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 kamil-lublin to normalne po odpięciu akumulatora. Z tego co pamiętam, żeby nie piszczało musisz zamknąć i otworzyć zamek z pilota. Tylko nie pamiętam już czy z kluczykiem w stacyjce czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 nie musi być kluczyk w stacyjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil-lublin Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 już nie piszczy!!! dzięki za pomoc and_pec - dzięki za zaproszenie na spot; dzisiaj niestety nie dałem rady, ale następnym razem postaram się być. Daj znać tylko kiedy... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 U mnie też tak było. Zamknąłem i otworzyłem drzwi z pilota i przestało piszczeć. Czy to jest zły objaw, czy to normalne? Po co to jest, bo skoro jest, to od czegoś musi chyba być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burnbrain Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 W wielu autach taki piszczyk służy po to żeby nie zapomnieć zabrać kluczyka jak opuszcza się auto. Nie wiem czemu u mnie działa to tylko jakiś czas po odłączeniu akumulatora a potem przestaje. Ale widzę że u innych też tak bywa co zbiło mnie z tropu. Myślałem że mam ten piszczyk popsuty i dlatego po jakimś czasie przestaje piszczeć. Dodam że nie mam pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michael Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja mialem tak samo i moj mechanior powiedzial ze to jest orginalny " alarm ". Zamkniecie i otworzenie samochodu z pilota pomoglo. Ja uwazam ze jest to normalna reakcja samochodu ktory posiada immobiliser i nalez postapic jak wyzej. Takie piszczenie jest naturalne po odlaczeniu akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekSKC Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Zastanawiam sie czy nie mam przypadkiem wlaczone trybu serwisowego. Poniewaz dzila mi tylko central i immobilaizer a alarm nie dziala. Probowalem go sprawdzic na rozne sposoby. Dodam tez ze kiedys (przed zmieniaem aku) raz odziwo uruchomil sie alarm i moje pytanie czy wie ktos moze jak wylaczyc ten tryb serwisowy ?? ;/ jescze jedno male pytanko :/ czytalem gdzies o guziku na srodkowej konsoli pomiedzy fotelami ze wylacza on czujniki ruchu w srodku pojazdu. Jest u mnie ten guzik tylko skad mam wiedziec czy teraz sa wlaczone czy wylaczone ?? ;|| pozdrawiam i czekam na odpowiedz ;] [ Dodano: Nie 08 Lut, 2009 11:34 ] Pomoże mi ktos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Audik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 [ Dodano: Nie 08 Lut, 2009 11:34 ] Pomoże mi ktos ?? Widzę, że nie ma chętnych a temat ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi