Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Zdjęcie kierownicy w moim Nissanie

Gość macias2000
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość macias2000

Mam problem.W weekend kupiłem Almerke z 97 roku 3 drzwiową,wszystko spisuje się na medal ale kiedy jade prosto kierownica wygląda jakby były koła skręcone prawie o pół obrotu w lewo.Jak ściągnąć kierownice i ustawić ją prosto może ktoś podpowiedzieć?

Samemu tego nie rób, tylko jedź do porządnego warsztatu gdzie ustawiają geometrie i zrobią to od dołu.

Znasz przeszłośc tego auta? Czy przypadkiem nie był trafiony?

Ja nie mówię o geometrii, tylko tam gdzie ustawiają geometrie i będa mogli to poprawić od spodu auta.

Wiesz czy widziałeś jak lekko był dotknięty? To zasadnicza różnica

Gość DŁUGI.76

Proponował bym ci zmienić warsztat w którym ustawiali geometrie skoro nie ustawili ci kierownicy. Zdjecia które widziałeś były robione w miejscu kolizji czy w warsztacie po dokonaniu wiekszości napraw???

Gość macias2000

Zdjecia byly robione w miejscu stluczki.Nie wygladalo to groznie poprostu obtarcie..geometria teraz jest ok tylko kierownica krzywo.Mozna tak jezdzic ale mnie takie rzeczy nie na swoim miejscu denerwuja.Jutro biore klucze i dzialam:)

Gość macias2000

nie wydaje mi sie wiesz bo samochodzik nie wyglada na zjezdzony czy zajezdzony.Samochod z tego co mi mowil gosciu dlugo stal i tez tak mysle bo cos duzo tej rdzy ma na silniku :P i lepiej mnie tu nie straszcie ze ma wysoki przebieg bo go sprzedam szybciej niz kupilem :<

nie wydaje mi sie wiesz bo samochodzik nie wyglada na zjezdzony czy zajezdzony.Samochod z tego co mi mowil gosciu dlugo stal i tez tak mysle bo cos duzo tej rdzy ma na silniku :P i lepiej mnie tu nie straszcie ze ma wysoki przebieg bo go sprzedam szybciej niz kupilem :<

O widzę że kolega z moich okolic ;) Też niedawno zanabyłem n15 z tym samym silnikiem ale o rok młodszego... Jak pierwsze wrażenia??

Pozdro

Gość macias2000

tak zrobie sprobuje sie dostac dzisiaj do garazu i popatrze co sie tam dzieje:) :027:

[ Dodano: Pią 12 Gru, 2008 17:35 ]

zagladalem pod autko i wszystko wyglada dobrze..zabralem sie za rozkrecanie kierownicy i juz na samym poczatku okazalo sie ze klucze(torksy) mam nie takie jak trzeba bo Nissan stosuje sruby z bolcem :zly: jutro jade do mechanika i zobaczymy co to bedzie:)

[ Dodano: Sob 13 Gru, 2008 13:24 ]

temat uwazam za zamkniety :030: bylem rano u mechanika ustawil geometrie przy okazji kierownice i 80 zl z kieszeni ubylo ale juz jest wszystko ok:) dzieki chlopaki za pomoc :one: