Gość MARSIK Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mam ten daszek i jestem bardzo zadowolony. Kapitalnie doświetla wnetrze zwłaszcza w jesienne pochmurne dni. Zimą nie czuje zwiększonego, bijacego chłodu a latem faktycznie nagrzewa sie bardziej, ale wtedy zamykam dach i wciskam klime i jest ok. Koncząc bardzo polecam wszystkim kto ma rozterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasa Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ostatnio przy tych mrozach co były -10 -15 dało się odczuć chłód w głowę przy otwartej kurtynie ale to normalka przecież to tylko szyba - wypróbowałem guzik z nawiewem na tył i było znacznie cieplej natomiast przy zamkniętej kurtynie było najcieplej. przy -3 jeżdżę z otwartą kurtynką i jest ok ewentualnie guzik z nawiewem na tył jest wciśnięty :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ostatnio przy tych mrozach co były -10 -15 dało się odczuć chłód w głowę przy otwartej kurtynie ale to normalka przecież to tylko szyba - wypróbowałem guzik z nawiewem na tył i było znacznie cieplej natomiast przy zamkniętej kurtynie było najcieplej. przy -3 jeżdżę z otwartą kurtynką i jest ok ewentualnie guzik z nawiewem na tył jest wciśnięty :one: jak będę zmieniał samochód to na pewno nie popełnię drugi raz tego samego błędu i zafunduje sobie taki wynalazek :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 a ja nie... Jak już to weznę QQ 2 - żałuję trochę ,że od razu nie brałem bo ma większy bagażnik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 a ja nie... Jak już to weznę QQ 2 - żałuję trochę ,że od razu nie brałem bo ma większy bagażnik :/ no to najlepiej +2 ze szklanym dachem tylko skąd tyle blaszek brać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pepe_aso_honda Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 rewelacyjna sprawa wnetrze super doswietlone wydaje sie o wiele wieksze i przestronniejsze auto nie jakas puszka zamknieta doswietlenie super,nie wspomne o jezdzie z tylu w gorach po prostu rewelka a co do gradobicia ktos pisal ze szklany to minus hehe ja bym powiedzial ze blaszany to minus bo mniej do roboty bedzie po gradobicu-szklany dach to dwie szyby i w srodku laminat tak jak z przodu i zeby go rozbic nie wiem jakie musialo by bys gradobicie chyba z kamieni.. [ Dodano: Nie 14 Cze, 2009 23:21 ] rewelacyjna sprawa wnetrze super doswietlone wydaje sie o wiele wieksze i przestronniejsze auto nie jakas puszka zamknieta doswietlenie super,nie wspomne o jezdzie z tylu w gorach po prostu rewelka a co do gradobicia ktos pisal ze szklany to minus hehe ja bym powiedzial ze blaszany to minus bo mniej do roboty bedzie po gradobicu-szklany dach to dwie szyby i w srodku laminat tak jak z przodu i zeby go rozbic nie wiem jakie musialo by byc gradobicie chyba z kamieni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Przed wyborem wersji wyposażenia byłem bardzo "podkręcony" możliwością posiadania szklanego dachu w samochodzie. Już prawie byłem zdecydowany ale ze względu na swoje dziecko zacząłem szukać dziury w całym - czyli kwestia bezpieczeństwa tego szklanego dachu. Zacząłem szukać informacji w sieci. Niewiele znalazłem - być może właśnie to był klucz do rozwiązania sprawy. Nie znalazłem żadnego samochodu - a już na pewno nissana QQ ze szklanym dachem który by przeszedł testy zderzeniowe EuroNCAP. Prawdopodobnie producenci aut zdają sobie sprawę z tego że rozwiązanie ze szklanym dachem jest mniej bezpieczne i wystawiają do testów auta bez szklanego dachu. Ponadto jeśli przyjrzycie się testom zderzeniowym samochodów - widok z góry - można zobaczyć jak ogromne siły działają na dach w sytuacji zderzenia czołowego. Zobaczcie : http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=3ee...amp;media=flash Nigdy nie wiadomo jak wówczas zachowa się auto - w przypadku takiego wypadku i przechylenia auta - jeśli auto najedzie na np krawężnik wówczas skacze jak piłeczka - również dachuje - nie chciałbym siedzieć wówczas w aucie bez dachu. Niektórzy twierdzą że przez to że jest ze szkła to konstrukcja jest bardziej sztywna-bezpieczniejsza -ale przecież przy zderzeniu szyba pęka i z twardością jest tak jak z szybą przednią - czyli jest tak jak by tego dachu nie było. Wiadomo że to tylko teoretyzowanie i że szyb nie da się wyeliminować z samochodu ale po co mieć ich w nadmiarze - poza tym przednia szyba jest chroniona z przodu maską a dach - to tylko kilkanaście cm nad głową (dla osoby wysokiej). Czy ten "bajer" to nie za wysoka cena kosztem bezpieczeństwa ? Taka jest moja opinia - z chęcią zapoznam się z innymi poglądami w tej sprawie - tym bardziej żę w sieci nie znalazłem za dużo konstruktywnej dyskusji na ten temat. [ Dodano: Pon 15 Cze, 2009 12:09 ] Przed wyborem wersji wyposażenia byłem bardzo "podkręcony" możliwością posiadania szklanego dachu w samochodzie. Już prawie byłem zdecydowany ale ze względu na swoje dziecko zacząłem szukać dziury w całym - czyli kwestia bezpieczeństwa tego szklanego dachu. Zacząłem szukać informacji w sieci. Niewiele znalazłem - być może właśnie to był klucz do rozwiązania sprawy. Nie znalazłem żadnego samochodu - a już na pewno nissana QQ ze szklanym dachem który by przeszedł testy zderzeniowe EuroNCAP. Prawdopodobnie producenci aut zdają sobie sprawę z tego że rozwiązanie ze szklanym dachem jest mniej bezpieczne i wystawiają do testów auta bez szklanego dachu. Ponadto jeśli przyjrzycie się testom zderzeniowym samochodów - widok z góry - można zobaczyć jak ogromne siły działają na dach w sytuacji zderzenia czołowego. Zobaczcie : http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=3ee...amp;media=flash Nigdy nie wiadomo jak wówczas zachowa się auto - w przypadku takiego wypadku i przechylenia auta - jeśli auto najedzie na np krawężnik wówczas skacze jak piłeczka - również dachuje - nie chciałbym siedzieć wówczas w aucie bez dachu. Niektórzy twierdzą że przez to że jest ze szkła to konstrukcja jest bardziej sztywna-bezpieczniejsza -ale przecież przy zderzeniu szyba pęka i z twardością jest tak jak z szybą przednią - czyli jest tak jak by tego dachu nie było. Wiadomo że to tylko teoretyzowanie i że szyb nie da się wyeliminować z samochodu ale po co mieć ich w nadmiarze - poza tym przednia szyba jest chroniona z przodu maską a dach - to tylko kilkanaście cm nad głową (dla osoby wysokiej). Czy ten "bajer" to nie za wysoka cena kosztem bezpieczeństwa ? Taka jest moja opinia - z chęcią zapoznam się z innymi poglądami w tej sprawie - tym bardziej żę w sieci nie znalazłem za dużo konstruktywnej dyskusji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Indygo Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam, Ja również mam obecnie ten dylemat. Nie wiem czy dokladac i korzystać z promieni slonca wpelzajacych przez dach czy odpuscic sobie i zaoszczedzic troche kasy. Ale z tego co czytam, to wiekszosc wypowiada sie pozytywnie. Nie wiem tylko czy to nie jest kilkudniowa uciecha a potem radosc opada i jezdzi sie z zamknietym dachem. Jesli sa jacys inni ktorzy w pełni popieraja ten wynalazek to prosze o opinie. W ciagu tygodnia chcialbym podjac decyzje. Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQrom Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Kup, będziesz zadowolony i tyle. Polemika nad funkcjonalnością, bezpieczeństwem ma się tak jak ryba do ręcznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dokładnie, nie da się podać plusów i minusów to wychodzi w praniu, nawet nie wiesz jak szybko powiesz "jednak dobrze zrobiłem kupując ten szklany dach, to bezcenne przeżycia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Indygo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dzieki!!!! Namówiliscie mnie!!! Zamówilem ze szkiełkiem w dachu. Czekam na odbiór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 tylko podziel się wrażeniami po odbiorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siinski Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Przed wyborem wersji wyposażenia byłem bardzo "podkręcony" możliwością posiadania szklanego dachu w samochodzie. Już prawie byłem zdecydowany ale ze względu na swoje dziecko zacząłem szukać dziury w całym - czyli kwestia bezpieczeństwa tego szklanego dachu. Zacząłem szukać informacji w sieci. Niewiele znalazłem - być może właśnie to był klucz do rozwiązania sprawy. Nie znalazłem żadnego samochodu - a już na pewno nissana QQ ze szklanym dachem który by przeszedł testy zderzeniowe EuroNCAP. Prawdopodobnie producenci aut zdają sobie sprawę z tego że rozwiązanie ze szklanym dachem jest mniej bezpieczne i wystawiają do testów auta bez szklanego dachu. Niektórzy twierdzą że przez to że jest ze szkła to konstrukcja jest bardziej sztywna-bezpieczniejsza -ale przecież przy zderzeniu szyba pęka i z twardością jest tak jak z szybą przednią - czyli jest tak jak by tego dachu nie było. Czy ten "bajer" to nie za wysoka cena kosztem bezpieczeństwa ? Słuszna uwaga ale pamiętaj że żelazną regułą testów Euro-NCAP i NCAP jest to że organizacje te zakupują samochody do crash testów anonimowo w salonach ( a nie wstawiają im ich do testów producenci jak napisałeś ) przy czym zawsze testowana jest najtańsza i najubożej wyposażona wersja danego pojazdu.Chodzi o to że często wraz z dodatkowym wyposażeniem wzrasta poziom bezpieczeństwa poprzez montowanie dodatkowych poduszek i innych systemów ochrony czynnej co zakłócało by przejrzystość owego testowania.Ponieważ jak sam wiesz szklany dach jest w QQ wyposażeniem dodatkowym na dodatek dostępnym tylko w lepiej wyposażonych wersjach stąd nie znajdziesz go w żadnym z testów Euro-NCAP. Pozdro Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez siinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość +2qq_komar Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam, W zasadzie cały czas mowa jest o qashqaiu, w którym przeszklony dach jest opcjonalny. A jak się mają testy samochodów qashqai+2 gdzie przeszklony dach jest standardem? Czy wyżej wspomniane organizacje testowały qq+2 ?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) rewelacyjna sprawa wnetrze super doswietlone wydaje sie o wiele wieksze i przestronniejsze auto nie jakas puszka zamknieta doswietlenie super,nie wspomne o jezdzie z tylu w gorach po prostu rewelka a co do gradobicia ktos pisal ze szklany to minus hehe ja bym powiedzial ze blaszany to minus bo mniej do roboty bedzie po gradobicu-szklany dach to dwie szyby i w srodku laminat tak jak z przodu i zeby go rozbic nie wiem jakie musialo by bys gradobicie chyba z kamieni.. <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->[ <i><b>Dodano</b>: Nie 14 Cze, 2009 23:21</i> ]<!--sizec--></span><!--/sizec--> rewelacyjna sprawa wnetrze super doswietlone wydaje sie o wiele wieksze i przestronniejsze auto nie jakas puszka zamknieta doswietlenie super,nie wspomne o jezdzie z tylu w gorach po prostu rewelka a co do gradobicia ktos pisal ze szklany to minus hehe ja bym powiedzial ze blaszany to minus bo mniej do roboty bedzie po gradobicu-szklany dach to dwie szyby i w srodku laminat tak jak z przodu i zeby go rozbic nie wiem jakie musialo by byc gradobicie chyba z kamieni.. Z relacji ustnych wiem,że gradobicie niszczące dachy metalowe nie zagroziło szklanym dachom!Też odbieram ze szkłem! Edytowane 6 Września 2009 przez JACEK1952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość +2qq_komar Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam, Zamieszczam link dla tych co pytali o bezpieczeństwo szklanego dachu. Jest napisane, że zderzenie przy 67km/h. Na filmiku widać chyba pierwszego qashqaia ale za to ze szklanym dachem. Dach się ma całkiem nieźle . http://www.youtube.com/watch?v=aKoXvqc_etA&hl=pl#watch-main-area Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielom01 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Nie martwiłbym się dachem, w poniższym ogłoszeniu widać, że sporo potrafi wytrzymać: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-dci-1-5-C8875322.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi