Gość wrcadam Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 witam ostatnio poraz drugi poleciał mi dół silnika obrucona panewka na 3 cylindrze:( mam takie pytanko czy do silnika SR20DE High Port pasuje tylko od niego wał korbowy czy mozna go zastapić wałem od innych SR?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piethia Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 nie wiem czy temat jest jeszcze aktualny ale powiem Ci tak. przerabiałem ten temat. wywal ten silnik , kup urzywany np z primery bo to jest to samo a taniej i nie baw się w żadne szlify, wymiany panewek itd bo to bezsensowne wypieprzanie kasy w błoto. jak się postarasz to nowy motor znajdziesz na alledrogo.pl za 8 stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Dokładnie dużo taniej ci wyjdzie wymiana całego silnika, polecam ci SR20 po roku 95 tzn. LOW PORT - z przepustnicą gazu u góry, dużo bardziej rozwojowy silnik... Najciekawsze silniki miałeś na rolkach np. z Almery GTI, Primery P11 GT albo z dowolnej 2.0 Primery po roku 99... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 o ile dobrze pamietam to sunny ma produkcje do 95 chyba ze ten silnik z almery podchodzi do sunnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 merid, Każdy SR20 będzie pasować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 aha czyli w kazdym sunnym i 100nx jest high port a potem jest low port a czym to sie rozni i latwo to odroznic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.