Gość GrzMi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie dotyczące wymiany oleju w skrzyni biegów a modelu A33 z manualną skrzynią biegów - gdzie jest korek spustowy?? Czy ma ktoś może jakiś schemat gdzie się spuszcza i gdzie nalewa?? Juz przejeździłem na oleju blisko 80 tyś i wymieniam na olej MOTUL ale nie wiem gdzie spuścić i gdzie nalać. Proszę o wskazówki. pozdrawiam GrzMi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 upust oleju jest przy drazkach sterujacych. wlew natomiast jest od przodu auta, w polowie wysokosci. jest tam dosc duza zakretka od wlewu i kwadratowym ksztalcie. idealnie tam pasuje pol calowa grzechotka nasadowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzMi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 no tak widziałem ale trochę to dziwne. na dodatek mechanik powiedział że boi się wykręcić bo jak kiedyż taka śrubę wykręcił w golfie przy drążku zmiany biegów to się okazało że to była śruba od podtrzymania wybieraka wstecznego i trzeba było wyciągnąć skrzynię a tego wolał bym uniknąć. Poza tym dziwne jest, że japoński samochód ma tak zaprojektowany korek spustowy leju że po odkręceniu zalewa się podzespoły. Nie masz jakiegoś rysunku?? w kazdym razie dziękuję bardzo za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 foto gdzies sie blaka na dysku, znajde to wkleje. ale skoro mechanik boji sie wykrecic ta srubke to moze niech wykreci czujnik od wstecznego, jest na spodzie skrzynie, czarne okragle z dlugim przewodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.