Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] - usterka podgrzewanych foteli

Alpagophilius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Aktualnie użytkuje 100NX w wersji z fabrycznie zamontowanym podgrzewaniem foteli.

Problem jedynie w tym że podgrzewanie nie działa. Wszystkie wtyczki przejrzane i podłączone. Bezpiecznik sprawny, dodatkowo skoro oświetlenie przycisków ogrzewania działa, a cały prąd przechodzi przez nie, to napięcie do instalacji dochodzi. Co może być walnięte?

Spalone maty choć wątpię, że poszły wszystkie (maty są w siedzisku i oparciu). Może posiadasz nieoryginalne fotele? Głupie pytanie ale masz w ogóle wtyczki w fotelach?

Następne to może poupalane styki w przełącznikach?

No przecież napisałem że wtyczki sprawdziłem. Przejrzałem, rozłączyłem, przeczyściłem i złożyłem. Zarówno te z podłogi, jak i w oparciu i siedzisku. To samo z włącznikami, ale szczerze to nie zwróciłem uwagi na styki, a po prostu je sobie rozebrałem, żeby zobaczyć co tam jest w środku :D. Niestety spaliłem multimetr i do czasu aż nie kupie nowego, nie dowiem się czy do mat dochodzi prąd. jedynie na głupiego moze sobie to żaróweczką sprawdzić. Fotele są raczej oryginalne. Cała instalacja też jest fabryczna. Wg danych ta wersja ma podgrzewane fotele, elektryczne szyby i lusterka oraz wycieraczki na reflektorach. I wszystko się zgadza, a nie działa jedynie ogrzewanie foteli. Prąd na 100% dochodzi do przełączników więc to albo maty, albo termostaty albo coś tam coś tam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...