Gość delamente Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam problem ze swoją Almerką 98r 1,6. W momencie gdy wykonuje manewry (cofanie i jazda do przodu) tylko przy skręconych kołach słyszę dziwne pukanie. Samochód kula się nie obciążony. Przeguby miałem już wymieniane w tym roku. Zastanawiam sie czy to nie łożyska w kielichu amortyzatora albo cos w układzie zawieszenia. miał ktoś podobny problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Może łożyska w kielichach, może sworzeń wahacza, może łącznik stabilizatora a może cos innego. Jest kilka możliwości ale te elementy sprawdził bym na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Macka Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 dziwne pukanie miałem gdy odręciła mi się śruba od łącznika stabilizatora, mam almerę N16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 odręciła mi się śruba od łącznika stabilizatora sama się odkręciła :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 jeśli stuka jak kręcisz kierownicą (np na postoju) to łożysko w poduszce amortyzatora. Jeśli tylko przy przyśpieszaniu/ruszaniu na skręconych kołach to przeguby. Może ktoś wsadził jakiś najtańszy zamiennik lub lubisz na skręconych kołach ostro ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 łożyska w poduszce słyszałbyś też zjeżdżając przednim kołem np. z krawężnika - jak poduszka jest na wykończeniu to przy zjeżdżaniu z krawężnika potrafi konkretnie stuknąć. Dodatkowo polecam też sprawdzić poziom płynu wspomagania kierownicy, jeśli masz go trochę za mało to pompa potrafi wydawać z siebie podobne dzwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur_NH Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam..Mam pytanie, w mojej Almerce n16 po mocnym hamowaniu zaczeło coś stukać w prawym kole przy ruszaniu..Co to moze być ?? Przy chamowaniu cisza, przy jeżdzie też cisza, tylko przy ruszaniu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.