Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Stukanie w przednim zawieszeniu

Gość delamente

Rekomendowane odpowiedzi

Gość delamente

Mam problem ze swoją Almerką 98r 1,6. W momencie gdy wykonuje manewry (cofanie i jazda do przodu) tylko przy skręconych kołach słyszę dziwne pukanie. Samochód kula się nie obciążony. Przeguby miałem już wymieniane w tym roku. Zastanawiam sie czy to nie łożyska w kielichu amortyzatora albo cos w układzie zawieszenia. miał ktoś podobny problem??

Może łożyska w kielichach, może sworzeń wahacza, może łącznik stabilizatora a może cos innego. Jest kilka możliwości ale te elementy sprawdził bym na początku.

jeśli stuka jak kręcisz kierownicą (np na postoju) to łożysko w poduszce amortyzatora.

Jeśli tylko przy przyśpieszaniu/ruszaniu na skręconych kołach to przeguby. Może ktoś wsadził jakiś najtańszy zamiennik lub lubisz na skręconych kołach ostro ruszać.

łożyska w poduszce słyszałbyś też zjeżdżając przednim kołem np. z krawężnika - jak poduszka jest na wykończeniu to przy zjeżdżaniu z krawężnika potrafi konkretnie stuknąć.

Dodatkowo polecam też sprawdzić poziom płynu wspomagania kierownicy, jeśli masz go trochę za mało to pompa potrafi wydawać z siebie podobne dzwięki.

• 2 tygodnie później...

Witam..Mam pytanie, w mojej Almerce n16 po mocnym hamowaniu zaczeło coś stukać w prawym kole przy ruszaniu..Co to moze być ?? Przy chamowaniu cisza, przy jeżdzie też cisza, tylko przy ruszaniu.. :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...