Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wydech do K11

Gość PrInGeLs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam sprawić sobie wydeszek do mojej micry tylko pytanie jaki żeby fajnie brzmiała ale nie za glośno itp. myślałem o takim WMSPORCIE: LINK ale niewiem czy zmiesci sie w zderzak bez konieczności powiekszania otworu na rure :) kto z was ma jaki wydeszek i jaki byscie proponowali prosze o pomoc pozdrawiam :)

PrInGeLs, to jest pelen przelot, mialem tzw rozprezacz zamontowany (w sumie mam) w 1.0 i powiem ci ze jak sie nagrzeje to daje glosno. nie montuj jak chcesz spokojnie jezdzic (a jak wywalisz katalizator do tego to pelna masakra jest)

mam w drugiej ULTERA uniwersalnego z jakis uniwersalnych- puszka po wymiarach widze ze minimalnie mniejsza mam, dzwiek ok - bez katalizatora tez :diabel: i co najwazniejsze do 120 slychac tlumik - powyzej tej predkosci cichnie

strednica koncowki 100mm to juz chyba duzo (bedzie wcisniete w otwor) dedykowane sa 80mm (i ulter taka ma)

tu masz zdjecie zielonej 1.3 z tlumikiem ultera

20f64f7f7978c662.jpg

a tu masz czarnej 1.0 z rozprezaczem + koncowka ultera

12b4e003ff04aa27.jpg

u mnie brak katalizatora i koncowy tlumik upgrade 3 i 1/2" ... da sie wytrzymać i jak narazie nikt nic nie mowil :)

jezdze juz z tym tlumikiem ponad 2 lata i... zero problemow, nie rdzewieje, nie buczy, tak wiec solidnie wykonany sprzet :diabel:

tak to chodzilo jak jeszcze byl kat

teraz troszke glosniej ... :diabel2:

a wyglada to tak

53ef12264d8ed079.jpg

04d6ff617c39dcc0med.jpg

dobra dokonalem wyboru i zamowilem ten wydech: http://moto.allegro.pl/item505719041_tlumi...adny_tanio.html WM SPORT z końcówką 90mm jak dojdzie i zamontuje to dam znac :)

p.s

Micruś na gwiazdkę dostaje cd-radio, owiewki, wydech, głośniki do przodu, krzynie basową, spojlerek nad tylnią szybe i nakładki na progi :) kiedy następny zlot nissana i kiedy? bo chętnie bym się pojawil tylko moze troche blizej warszawy prosze :D

Zajrzyj do działu spotkania do tematu grupy warszawskiej (lub stołecznej ;) ). Ale z tym 90mm na końcu to Ci wyjdzie raczej stara piosenka Fronczewskiego przerobiona przez kabaret młodych panów... ;).

w 1.3 zalozony z powrotem katalizator i teraz wydech przyjemnie mruczy - delikatnie nie nachalnie.

ja tobie powiem ze ten upgrade jest naprawde cichy ... pare razy mialem dluzsze trasy juz po wycieciu kat'a i po calym dniu w aucie glowa nie peka :diabel:

w 1.3 zalozony z powrotem katalizator i teraz wydech przyjemnie mruczy - delikatnie nie nachalnie.

ja tobie powiem ze ten upgrade jest naprawde cichy ... pare razy mialem dluzsze trasy juz po wycieciu kat'a i po calym dniu w aucie glowa nie peka :diabel:

rusz sie do gdanska zanim mlodej w czarnej zamontuje jakis normalny wydech to ci udowodnie ze glowa moze bolec po 15 minutach :diabel: :diabel2: