Gość targetti Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam Dzisiaj sprawdziłem sobie błędy za pomocą zworki, zgodnie z instrukcja "Zrob to sam - Autodiagnostyka elektroniki silnika SR20, GA16, GA14". Wyszło mi "5 5" czyli brak błędów. Po diagnostyce wróciłem do stanu normalnego, i wyłączyłem silnik. Następnie kluczyk pozostawiłem w stacyjce, i ją wyłączyłem (klucz był w położeniu "0FF" ). Zabrałem się za sprawdzanie bezpieczników (tych w kabinie i tych pod maską samochodu), każdy z nich wyjąłem i sprawdziłem czy nie jest spalony. Wszystkie były sprawne. Po sprawdzeniu chciałem przestawić samochód i d*pa blada. Po przekręceniu kluczyka nie palą się diody na tablicy samochodu oraz on nie odpala. Dioda immobilizera nadal miga, jak by nie reagował na włożenie kluczyka do stacyjki. Dziwne jest to, że światła długie, awaryjne i nawiewy działają. Pomocy... co to może być.... Jeśli znacie kogoś ze Szczecina kto by się tym zajął to również proszę o namiary. Pozdrawiam i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Pewnie włożyłeś któryś bezpiecznik w inne miejsce, bezpieczniki są opisane na pokrywkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość targetti Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dziekuje za odp... Jesli chodzi o bezpieczniki,i to wyjmowalem i sprawdzałem je pojedynczo :/ Tak wiec jest mała szansa na to , ze któryś z nich pomyliłem. Bezpieczniki rozmiescilem zgodnie ze schematem z ksiazki Sam Naprawiam Nissan Almera (jutro z rana napisze który nr jaki bezpiecznik). Są inne propozycje ww. usterki ? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Tak wiec jest mała szansa na to , ze któryś z nich pomyliłem. Wierzę, jednak usterki nie biorą się z kosmosu. Szukaj tam gdzie grzebałeś, podociskaj również przekaźniki. Podstawowe pytanie: czy kręci rozrusznikiem? Nie napisałeś też czy masz jakiś dodatkowy immobilizer/alarm czy jest to co wyszło z fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość targetti Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam Przed chwila jeszcze raz sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - każdy z nich jest dobry. Posiadam tylko fabryczny immobilizer NATS, nic poza tym. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce nic się nie dzieje tzn. nie zapalają sie diody na pulpicie, gdy przekręcam kluczyk tak jakbym chciał odpalić samochód również jest głuchy jak pień. Tak jak by auto umarło. Na noc rozłączyłem klemy od akumulatora - to również nie dało efektu, auto nadal milczy. Miał ktoś taki problem ? [ Dodano: Nie 21 Gru, 2008 10:48 ] Zamykam temat.... wczoraj było tak ciemno, ze w polu bezpiecznikowym pod maska wyjąłem do sprawdzenia bezpiecznik i włożyłem go w puste pole. I stad cale moje problemy. To na tyle... Dziękuję KKK za pomoc, mam nadzieje ze będę mógł się kiedyś odwdzięczyć.ż Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 A nie mówiłem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.