Gość taro Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Szukałem na forum, ale nic podobnego nie znalazłem. Jechałem dziś po delikatnie kamienistej drodze i w pewnym momencie zapaliła się kontrolka otwartych drzwi. Drzwi nie były otwierane podczas jazdy itp. Sprawdziłem - wszystkie drzwi oraz bagażnik są poprawnie zamknięte. Jakieś pomysły? Dziękuję, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 prawdopodobnie będziesz musiał sprawdzić czy z któregoś przełącznika w drzwiach, masce, klapie, nie spadł przewód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciapek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Miałem tak samo w moim Nissanku. Okazało sie, że gumka na przełaczniku przy drzwiach była wyrobiona tzn. przygnieciona i częściowo przytarta. Problem rozwiązałem przez włozenie kawałka ok 3 milimetrowej gumy w osłonę czujnika. Po tym zabiegu lampka nie mrugnęła się ani razu. Pozdrawiam Ciapek. Aha i z tego co sobie przypominam śrubka którą jest zamocowany czujnik to jest masa i nic nie da przyciskanie jezeli czujnik jest odkrecony gdyz nie ma zamknietego obwodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taro Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wieczorkiem postanowiłem wziąć latarkę i też mam przetartą gumkę. Widać ten guziczek pod gumką, ale wciskałem palcem guziczek i dalej się świeciła kontrolka. Myślę, że to w tej gumce tkwi problem, bo zrobiło się w drzwiach pasażera, które były tego dnia używane. Guma od strony kierowcy jest cała, a od pasażera właśnie przedziurawiona. Zobaczę na dniach i jak się uda rozwiązać problem to napiszę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jeśli wciskałeś palcem a kontrolka dalej nie zgasła, to gumce daj spokój... Sprawdź tak jak mówi skażony czy gdzieś Ci się wsuwka jakaś nie zsunęła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnik Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 ja mam podobny problem przyszedł z zimą wiec wykręciłem ten przycisk w środku jest na zatrzask łączony ten przycisk i wystarczy wypiąć go i kontrolka sie nie zapala. U mnie opcja jest taka ze gumka osłaniająca jest zdeformowana ale przycisk działa Więc jeśli twój przycisk nie działa to po prostu rozepnij obwód tak jak pisałem. Tak swoją drogą to ten przycisk po wykręceniu jest całkiem rozbieralny i można wszystkie styki poprzeczyszczać i może to pomoże Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 najpredzej to bedzie przetarta gumowa oslonka tez tak mialem i podlozenie kawalka gumy pomoze jesli to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taro Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Powiem wam, że szczerze mówiąc nie doszedłem do dziś, w których drzwiach/masce/tył był "błąd". Któregoś dnia spryskałem wszystko WD40 i przestało świecić do dziś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 to znaczy ze ci cos nie laczylo a te wd40 ci wyrzarlo brudy na styku i tak ci to najpredzej zadzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.