Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dywaniki welurowe

MICEN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - jakie macie dywaniki a dokładnie mocowania? Ja mam wciskane i niestety jakieś podrabiane chyba, przy próbie wyczepienia wyrywają aż się mocowania spod wykładziny auta...

Witam - jakie macie dywaniki a dokładnie mocowania? Ja mam wciskane i niestety jakieś podrabiane chyba, przy próbie wyczepienia wyrywają aż się mocowania spod wykładziny auta...

ja wogóle nie mam, samochód to nie salon żeby dywany układać

Kristo Ty chyba nigdy nie masz humoru i trudno Ci dogodzić... Zawsze jak widze jesteś na NIE :/ Jak ktoś chce mieć dywaniki to niech ma-ja też jestem zdania ,że lepiej mieć dywaniki niż syf w samochodzie.Dlatego też mam dywaniki i gumy - bo uważam je za bardziej praktyczne..I gdyby nie to ,że sprzedawca mi je prawie "dał za darmo" /250/ to bym ich nie chciał nawet za 30 zł -ale to moje zdanie.

Kristo Ty chyba nigdy nie masz humoru i trudno Ci dogodzić... Zawsze jak widze jesteś na NIE :/ Jak ktoś chce mieć dywaniki to niech ma-ja też jestem zdania ,że lepiej mieć dywaniki niż syf w samochodzie.Dlatego też mam dywaniki i gumy - bo uważam je za bardziej praktyczne..I gdyby nie to ,że sprzedawca mi je prawie "dał za darmo" /250/ to bym ich nie chciał nawet za 30 zł -ale to moje zdanie.

dlaczego twierdzisz że jestem na "nie"

przeczytaj jeszcze raz co napisałem - innymi słowy "nie mam dywaników bo uważam że nie są potrzebne w samochodzie" - takie jest moje zdanie i nie uważam że posiadanie dywaników ma wpływ na syf w samochodzie :)

jeśli chodzi o poczucie humoru to nie za bardzo widzę związek tegoż z dywanikami

Pozdrawiam

A ja mam gumowe i dodatkowo kupiłem wykładzine samochodowa i zabawilem sie w tapiceta wycinajac i dopasowujac je tak aby zachodzily na boki i tworzyly cos w ksztalcie rynienek.

Zalety

1 nie musze odkurzac w aucie poniewaz trzepe je tylko

2 dzieci wsiadajac do auta nie zostawiaja brudu a kazdy wie jak ciezko odkurzyc piach.

3 w przypadku sniegu nie przesiaka do wykladziny pojazdu tylko zostaje na wykladzinie bo jest podgumowana.

4 nie niszczy sie orginalna wykladzina (przy sprzedazy moge je wyjac i auto wyglada jak z salonu).Sprawdzilem na 4 autach ktore mialem wczesniej.

Wady

1. trzeba wydac z 40 zl

Kazdy ma inne podejscie do tematu dbalosci o auto ale ja uwazam ze nie po to wydaje sie tyle kasy aby zrobic z niego obore.

Medyk mam w gumowych mocowanie dywanika kierowcy na dwa zaciski ale wywalilem je.

honnki też kupiłem wykładzine hehe :) Udało mi się dostać czarną w cenie chyba 19 zł za metr/2 szeroki.Mam tył wycięty tak samo jak Ty to opisałeś i na to gumy...Pozostało mi akurat jeszcze pod gume dla kierowcy. :) A do bagażnika kupiłem czarno szara z takim włosem sztywnym,że nic się nie lata po bagażniku .30 zł metr na metr :)

Miałem taka matę kiedyś..Środek jest porowaty aby się nic nie przesuwało..Po jakimś czasie tak jak idzie linia tego porowatego /czyli cały środek/ pękła ...

mata w bagażniku to jest bardzo fajne rozwiązanie, po pierwsze tam wozi się przeróżne "brudne" rzeczy typu narzędzia, wózek dla dziecka, a w czasie wakacji służy za magazyn w którym najczęściej coś się rozlewa.

jeśli chodzi o układanie wykładziny w samochodzie to dla mnie kompletny absurd równoznaczny z codziennym pucowaniem samochodu specjalnymi chusteczkami. Rozumiem że ktoś może sobie zakupić gumowe dywaniki na zimę jak gdzieś biega po błocie i nie chce potem płacić za skrobanie, ale układanie dodatkowej wykładziny przypomina mi ludzi którzy pilota od telewizorni wkładają do woreczka żeby się nie pobrudził :)

co do wykladziny to naprawde pomaga w utrzymaniu czystosci (mieszkam na nowym osiedlu mieszkaniowym gdzie nie ma asfaltowych drog tylko piach) kazde wsiadanie do auta konczy sie wniesieniem piachu i to na tyle uciazliwego ze odkuzanie malo co daje. Nie należę do ludzi którzy przesadnie dbaja o auto ale rowniez nie jest to dla mnie papier do d... który po użyciu sie wyrzuca - nio chyba ze jest dwustronny :diabel: Z moich doswiadczen wynika ze dbanie o pojazd poplaca bo jakos nigdy sprzedaz samochodu nie trwala u mnie dluzej niz kilka dni (zastanawiajace tylko czemu kilka razy kupili ode mnie auto znajomi ktorzy mowili zawsze ze o auto nie warto dbac a potem nawet nie targowali sie o cene )

pozdrawiam umiarkowanie dbajacych :one:

a ja akurat mam dom "na wsi" gdzie polną drogą dojeżdżam do asfaltówki i nie zamierzam mieć gnoju w samochodzie...

a ja akurat mam dom "na wsi" gdzie polną drogą dojeżdżam do asfaltówki i nie zamierzam mieć gnoju w samochodzie...

a co ma droga po której jeździsz do dywanów? Na drodze też dywany ułożyłeś ? :D

a ma to ,że np często przed wyjazdem gdziekolwiek wychodze jeszcze z psami a potem mam uwalone buty..Nie wiem czy wiesz jak wygląda polna droga na wiosne czy jesień? Ja akurat z takowej korzystam więc aby nie mieć błota,piasku i tego syfu mam tak a nie inaczej.

a ma to ,że np często przed wyjazdem gdziekolwiek wychodze jeszcze z psami a potem mam uwalone buty..Nie wiem czy wiesz jak wygląda polna droga na wiosne czy jesień? Ja akurat z takowej korzystam więc aby nie mieć błota,piasku i tego syfu mam tak a nie inaczej.

no nie wiem jak wygląda polna droga na wiosnę bo mieszkam w mieście; psów na szczęście też nie mam więc może dlatego nie mam dywanów w samochodzie :)

ja też mieszkam w mieście /stolica województwa/tylko w takiej dzielnicy pod lasem gdzie z własnej woli chciałem zamieszkać bo mam tam spokój od różnych miastowych buraków..A że nie masz psów to twój problem-nie wiesz co tracisz... Ja akurat mam dwa rasowe obronne psy i myślę jeszcze nad zakupem trzeciego.Pozdrawiam

ja też mieszkam w mieście /stolica województwa/tylko w takiej dzielnicy pod lasem gdzie z własnej woli chciałem zamieszkać bo mam tam spokój od różnych miastowych buraków..A że nie masz psów to twój problem-nie wiesz co tracisz... Ja akurat mam dwa rasowe obronne psy i myślę jeszcze nad zakupem trzeciego.Pozdrawiam

no zauważyłem że teraz taka moda że każdy w domu psa trzyma; pół biedy jak ktoś jak ty mieszka poza miastem to niech sobie nawet 10 trzyma ale w centrum miasta psów niestety przybywa a jakoś nikt nie pamięta żeby po psie posprzątać

eot bo zrobiło się nie na temat

• 4 miesiące temu...
Gość gosik.wroc

Wracając do wątku pierwotnego: mam wersję analogiczną do Micena - opisałam ją w temacie dywaniki gumowe (nie doczytałam, że jest temat o welurowych - sorki ;) ) Jak się wypina dywaniki - wyłażą mocowania z wykładziny na podłodze - przy okazji innych spraw 2 x poprawiany w ASO ...

pozdr.

• 1 rok później...

No właśnie, powoli nadchodzi wiosna, więc pora odświeżyć temat. Jakie macie dywaniki welurowe, jakie polecacie, gdzie kupione, jaka cena? Allegro czy ASO? Przymierzam się do zakupu, więc mam nadzieję, że ktoś się wypowie w temacie. Za sugestie i porady dziękuję.

No właśnie, powoli nadchodzi wiosna, więc pora odświeżyć temat. Jakie macie dywaniki welurowe, jakie polecacie, gdzie kupione, jaka cena? Allegro czy ASO? Przymierzam się do zakupu, więc mam nadzieję, że ktoś się wypowie w temacie. Za sugestie i porady dziękuję.

ja wyczailem zupełnie nie chcacy w aso promocje na welurowe i kupiłem ori po cenie sredniej jakosci allegrowych - czasem wizyty w aso sie opłacaja :)

• 3 tygodnie później...

ja wyczailem zupełnie nie chcacy w aso promocje na welurowe i kupiłem ori po cenie sredniej jakosci allegrowych - czasem wizyty w aso sie opłacaja :)

W promocyjnej cenie a spytam ile Zapłaciłeś?

W promocyjnej cenie a spytam ile Zapłaciłeś?

jakos to było 600 PLN razem z ori bagaznikiem dachowym - na allegro teraz widziałem po 120 pln - a w ASO ponoc cos kolo 150 zł teraz są