Gość Olimpia555 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Kupiłam niedawno primere 1.9 dCi (P12, 2004). Na niskich obrotach (bieg jałowy) trzęsie niesamowicie. Hałas raczej jednakowy na wszystkich biegach. Trzęsie na 800-900 obrotów. Naciśnięcie na gaz i lekko ponad 1000 i cisza Jakieś sugestie? Padła propozycja wymiany poduszki pod skrzynią biegów. Wymieniony pasek (ten co się wymienia na 120 000) i olej. z góry dziękuję za wszystkie informacje. Aga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek32 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Miałem podobnie dwie wizyty w ASO na gwarancji stwierdzili że poduszka pod silnikiem, wymienili i uspokoiło się teraz jest git :one: spróbuj, pozdro :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geon Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Potwierdzam u mnie przy 150.000 też zaczeło trząść ..ale po wymianie 1 poduszki zero wibracji w kabinie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eddie_night Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 U mie była podobna sytuacja wymieniłem poduszki ( pod silnikiem i skrzyni biegó) lecz nadal mi coś przeszkadzalo i podobno jest to koło pasowe z tłumnikiem drgań do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dzięki za wszystkie informacje. Poduszka zamówiona czeka na wymianę. A komputer wykazał konieczność wymiany jednego wtrysku Czekam na działania mechanika, bo przerwa świąteczna zatrzymała wszelkie prace... Trzymajcie kciuki [ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 13:37 ] A ciekawostka. Komputery ASO wykazały, że wtrysk OK. Więcej w temacie http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=587822#587822 przepraszam za wiele wątków, ale oba rozwinęły się w tym samym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.