Gość koledr Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam Potrzebuje pilnie pomocy, moja Micra nie odpala, normalnie odpalała i nagle zonk. Brak iskry na świecach, nie słychać pompy paliwa, świece i przewody OK podejżewam jakiś przekaźnik ale może się myle. Normalnie kreci ale niestety nie chce zapalić zauważyłem że jakiś przekaźnik przy włączonym zapłonie cały czas pyka z częstotliwością 2 sek. znajduję sie w skrzyneczce koło aparatu zapłonowego może ktoś ma jakieś pomysły bardzo proszę o pomoc ponieważ autko jest potrzebne. Jeszcze jedno może w mikrusie jest gdzieś włącznik podczas wypadku bo tak sie auto zachowuje. Moja micra 1995 rok 1.0. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyrus1985 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Mialem taki sam przypadek w seicento - te same objawy. Cykało coś w przekaźniku, nie palił i brak iskry natomiast normalnie kręcił... Okazało sie, że urwał się kabel - masa - pod maska i dlatego nie palił... poruszaj wszystkimi "masami" i sprawdzaj. Być może to będzie to. Jeśli nie to stawiam na aparat zapłonowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 dokładnie, przejrzyj wszystkie kabelki, które wchodzą do skrzyneczki z bezpiecznikami i przekaźnikami, są tak umieszczone że szybko korodują. a jak to będzie sprawne podmień przekaźnik który tyka - nie wiem który to jest od pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koledr Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam ponownie Właśnie doszedłem do tego że na 99% nie działa mi immobiliser mianowicie nie dochodzi prad do cewki 12V , oraz nie słychać pompki paliwa a z tego co wiem to właśnie to odcina immo najgorsze jest to że nie działa mi pilot do tego ustrojstwa i nie wiem jak sie za to zabrać może ktoś ma pomysł jak odpalić auto omijając jakos immo może jest jakiś sposób na awaryjne odpalenie, no i jeszcze ten przekaźnik dziwnie tyka przy włączonym zapłonie, jak ktś bedzie miał jakieś rady bardzo proszę o pomoc, a jeszcze jedno jak sprawdzić pilota czy wysyła impuls ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenon Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 spróbuj drugim kluczykiem odpalać jak masz powinna czerwona djoda gasnąć nie obędzie się bez programowania imobilajzera powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 w sumie obiawy takie jak przy rozkodowanym kluczu wiec jak sam napisales immo, jezeli maswz auto 95r to w nim nie ma kontrolki silnika czek engine (pomaranczowa) wiec miganie w przekaznikach w nowszych sygnalizowane jest wlasnie czekiem, jak kolega wczesniej napisal sprobuj drugim kluczem (jezeli masz- i jest zakodowany/nie uszkodzony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koledr Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam Właśnie jest tego typu problem ze moj immo jest nie w kluczyku lecz na pilota a mama tylko jednego i niestety nie mam mozliwosci z drugiego skorzystać dlatego szukam metody aby go odlaczyc na stałe przy zablokowanym immo nie wiem czy jest metoda na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Sprawdź baterię pilota (wymień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koledr Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 No i stalo sie do wymiany centralka plus pilot obydwie części uwalone juz zamowiony emulator jak przyjdzie bede dzialac . [ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 10:07 ] Witam wszystkich Problem rozwiązany wszystko działa po wymianie immo na emulator zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cody3 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 witam mialem dokladnie takie same objawy: nie odpala,brak iskry,check engene nie swiecil czy tez nie bylo slychac zadnego syczenia z przepustnicy powodem tego byl przekaznik usytuowany w skrzynce pomiedzy aparatem a akumulatorem - drugi od przodu,poprostu go wymienilem pierwszy jest od wentylatora,drugi od ecu powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi