Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich wielbicieli nissana. Prosze o pomoc. Mam problem ze skrzynią biegów, a dokładnie z drugim biegiem. Rano wsiadając do samochodu zauważyłam,że biegi nie wchodzą tak jak powinny,tzn.wszystkie biegi wchodziły płycej, jakby były przesunięte. Podczas jazdy chciałam zredukować bieg na dwójkę i wtedy właśnie się stało. Skrzynia się zablokowała i dwójka już nie wyskoczyła. Muszę dodać,że wcześniej nie miała ze skrzynią żadnych problemów. Sprzęgło też jest raczej w porządku. Na całe nieszczęście stało się to w wigilię, więc muszę czekać teraz aż do poniedziałku na mechanika. Na tej dwójce dojachałam do domu, ale zauważyłam, że nissanik zaczął głośniej chodzić. Nie są to żadne odgłosy ze skrzyni, tylko jakby silnik głośniej pracował. Odglosy te dochodzą zza deski.Wajcha od biegów jest dziwacznie cofnięta do tyłu, no i nie da się zdjąć tej dwójki. Muszę dodać, że jest to już mój trzeci Sunny, tylko że wcześnijsze były w benzynce a ten to 2.0D z 1995r. Do tej pory nic się z nim nie działo. Proszę o jakąś radę!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ja obstawiam że oberwała się któraś poduszka od silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Mam nadzieje, że to właśnie poduszka, bo naprawa skrzyni może być o wiele droższa. Muszę dodać, że dzień wcześniej przewoziłam przyczepką drewno i od spodu urwała się plastikowa osłona obok silnika, bo taki pieniek tam wystawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Widocznie nie ucierpiała tylko osłona. Sporawy musiał być ten pieniek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Prawdopodobnie jedna z poduch oberwała się i nie trzyma. Iga tylko po co ten sam temat w dwóch miejscach :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Przypomniało mi się, jak kiedyś jechałem z kumplem do Warszawy citroenem c15. I droge powrotną (60km) jechaliśmy na dwójce, bo się coś zablokowało na jednym ze skrzyżowań. Prędkość max-30km/h, czasami z górki 50 na luzie. Do tego był straszny upał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 w citroenie to jest standard bo wybierak biegów jest na samym spodzie skrzyni i jak w coś nią przywalisz to blokuje się skrzynia, miałem ten przypadek już 2razy na warsztacie xD ale w przypadku nissana nie powinno być tak drastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert21 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 koleżanko niech ktoś wejdzie pod auto i zobacz czy masz wszystkie śruby od mocowania skrzyni do silnika bo mogła pęknąć ci obudowa skrzyni i śruby wyrwało i skrzynia się obniżyła to zablokuje ci bieg za mojego taty kadencji jazdy nisanem tym co ja mam tak się stało zablokowało skrzynie na 3 biegu i nie dało się zmienić biegu w razie pytań pisz na pw lub na gg 2363072 pozdro (dzieki ziomek za po prawkę nie przypatrzałem się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 kolego.... Chyba koleżanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 a skrzynia biegów ci na tym pieńku nie została ? wiesz mogła skrzynia wypaść a drugi bieg został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Trzeba wrócić do lasu i poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Właśnie wróciłam od mechanika samochodem:) Urwała się śruba mocująca łapę skrzyni, ale juz jest ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert21 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 no to w stylu takim co pisałem to dobrze że tylko tak się stało życzę ci żeby po remoncie ci siejuz tak nie stało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dzięki.Mechanik powiedział, że ta śruba już się słabo trzymała, ale ten pieniek zrobił swoje. No cóż, tak bywa.Ale na szczęście dobrze się skończyło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rem 223 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dzięki.Mechanik powiedział, że ta śruba już się słabo trzymała, ale ten pieniek zrobił swoje. No cóż, tak bywa.Ale na szczęście dobrze się skończyło. Pozdrawiam. MIAŁEM TEN PROBLEM, ZAHAMOWAŁEM NA SKRZYŻOWNIU WCISKAJĄC SPRZĘGŁO I WYRZUCAJĄC BIEG, JEDYNKI JUŻ NIE WBILEM, WYŁĄCZYŁEM SILNIK, ALE NA ZGASZONYM SILNIKU WCISKAJĄC SPRZĘGŁO UDAŁO SIĘ WRZUCIĆ JEDYNKĘ, NA TYM BIEGU DOJECHAŁEM NA PARKING I TAM STWIERDZIŁEM ŻE NA WŁACZONYM SILNIKU WYRZUCAM BIEG ALE NIE MOGĘ GO WBIĆ A NA ZGASZONYM MOTORZE TEN BIEG WBIJAM, CÓŻ PAZERNY MECHANIK NACIĄGNĄBY NA DUŻĄ NAPRAWĘ ( NAPRAWA SPRZĘGŁA /DOCISKU) MÓJ MECHANIK STWIERDZIŁ AWARIĘ PEDAŁA I DOKRĘCŁ ŚRUBĘ, WSZYSTKO DO DZIŚ DZIALA.KOSZT NAPRAWY PO KOLEŻEŃSKU 0,OO ZŁ, POZDRAWIAM GRZEGORZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi