Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich wielbicieli Sunny. Prosze o radę. Otóż rano wsiadając do mojego sunny zauważyłam,że wajcha biegów chodzi jakoś dziwnie. Biegi jakby się cofnęły do tyłu. Musze dodać,że nie miałam wcześniej problemów ze skrzynią ani ze sprzęgłem. Podczas jazdy chciałam wrzucić na luz, ale nie chciał zejść z dwójki. Dojechałam tak do domu i czekam do poniedziałku na mechanika, ponieważ cała historia wydarzyła się niestety w wigilię. Wajcha biegów jest w troche nienaturalnym położeniu, jakby cofnięta do tyłu i za żadne skarby nie chce zejść z dwójki. Po odpaleniu zauważyłam, że samochód chodzi głośniej, jakby silnik chodził jak traktor. nie sa to odgłosy typowo ze skrzyni tylko jakby zza deski. Musze dodać, że miałam już wcześniej dwa Sunny, tylko że 1,4 16V. Ten to 2,0D z 1995r. Do tej pory nic się nie działo. Może ktoś z was miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 możliwe że silnik z zaczepów się urwał bądź skrzynia biegów, kiedyś przerabiałem 1 z tych rzeczy w jednym z samochodów i objawy były identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burnbrain Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 dokładnie. sprawdź wszystkie wieszaki, poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 dzięki. Trochę się uspokoiłam, bo myślałam,że to coś ze skrzynia.No cóż, jutro jadę do mechanika i będę wiedziała coś więcej. dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ja na Twoim miejscu zaczął bym się martwić bo urwany silnik z zaczepów to dużo większy problem i wydatek aniżeli jakaś awaria skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 NIE jestem znawca. Napisz wiec dlaczego moze byc to takie drogie?? :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 bo jest to bardzo trudne do zrobienia a czasami nawet niemożliwe jeżeli zaczepy wyrwą się np z bloku silnika. wtedy tylko wymiana bloku silnika bo doraźne naprawy zazwyczaj nie starczają na długo i od nowa się urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 nie straszcie jej rownie dobrze sroby mogly sie urwac albo po prostu poduchy juz takie zajechane ze silnik osiadl apropo chodzeniaj ka traktor to w furze ojca jest blokada skrzyni i oczywiscie blokuje sie to na biegu ktory jest wbity jakby mocniej niz trzeba i gdy sie odpala i rusza to auto chodzi tez jak traktor wydaje mi sie ze to synchronizatory sie troszke zabardzo zazebiaja ;] a odnosnie odglosow to odglosow skrzyni nie uslyszysz w poblizy drazka zmiany biegow bo skrzynke masz wlasnie za deska takie duze po prawej stronie na dole silnika i z tego wychodza polosie do kol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 bo jest to bardzo trudne do zrobienia a czasami nawet niemożliwe jeżeli zaczepy wyrwą się np z bloku silnika. wtedy tylko wymiana bloku silnika bo doraźne naprawy zazwyczaj nie starczają na długo i od nowa się urywa. Mechanik już sobie obejrzy co się wyrwało, możliwe, że silnik się na poduszkach już nie trzyma a on ze skrzynią to tak jakby całość. Jeśli scenariusz jaki przedstawił "bujany" się nie sprawdzi to powinno nie być tak źle z kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 dzięki chłopaki.Mam nadzieję,że to nie jest coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Raczej na poduchach się obsunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Właśnie wróciłam od mechanika samochodem:) Urwała się śruba mocująca łapę skrzyni. Dlatego też trochę się to wszystko poprzesuwało, ale już jest ok. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi