Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Elektryka prawych drzwi..

Majkel.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robiłem dzisiaj podgrzewane lusterka.. Akcja ukonczona z powodzeniem.. Niestety nie działa mi teraz sterowanie prawym lusterkiem i szybą.. Dziala tylko otwieranie drzwi z centralnego zamka..

Co zrobiłem? Wtyczki wszystkie podlaczone.. Sprawdzalem zasilanie na kablach miernikiem i jest wszedzie.. Nawet reaguja na przycisk od opuszczania drzwi (pokazuje napiecie w tym momencie)

Nic nie rozlaczalem i to mnie dziwi.. Na poczatku sadzilem ze rozwalilem mechanizm od szyb.. zwarcie czy cos.. ale nie dziala rowniez sterowanie lusterek.. takze watpie bym rozwalil dwie na raz..

Jesli ktos ma jakis pomysl, jakas sugestie to bede wdzieczny. przypomne ze chodzi tylko o prawe drzwi sterowanie lusterkami i szybą..

Pozdrawiam

Michał

Niestety nie działa także od kierowcy sterowanie prawą szybą..

Odpowiada za to jakiś bezpiecznik? było by wtedy napięcie na kablach ?

Witam,

Robiłem dzisiaj podgrzewane lusterka.. Akcja ukonczona z powodzeniem.. Niestety nie działa mi teraz sterowanie prawym lusterkiem i szybą.. Dziala tylko otwieranie drzwi z centralnego zamka..

Co zrobiłem? Wtyczki wszystkie podlaczone.. Sprawdzalem zasilanie na kablach miernikiem i jest wszedzie.. Nawet reaguja na przycisk od opuszczania drzwi (pokazuje napiecie w tym momencie)

Nic nie rozlaczalem i to mnie dziwi.. Na poczatku sadzilem ze rozwalilem mechanizm od szyb.. zwarcie czy cos.. ale nie dziala rowniez sterowanie lusterek.. takze watpie bym rozwalil dwie na raz..

Jesli ktos ma jakis pomysl, jakas sugestie to bede wdzieczny. przypomne ze chodzi tylko o prawe drzwi sterowanie lusterkami i szybą..

Pozdrawiam

Michał

oznacza to że akcja nie zakończyła się powodzeniem. masz przycisk od opuszczania drzwi?! toć to chyba jakaś nowość.

a teraz na poważnie. skoro jest napięcie na kablach to napewno nie wina bezpiecznika i albo coś przy samym mechaniźmie podnoszenia szyby rozłączyłeś oraz przy lusterku, albo gdzieś uciekła masa co było by najbardziej prawdopodobne albo spaliłeś obydwa silniczki robiąc właśnie jakieś zwarcie. gdzie się wpinałeś z tymi lusterkami?

Hehe troche na szybkiego wyszło i mam teraz opuszczane drzwi, ale do rzeczy. No właśnie jeden kabel od prawego lusterka poprowadzilem do lewej strony i wpiąłem sie w ten sam kabel co daje zasilanie na tylną szybę, tak samo z lewym lusterkiem. A masę znalazłem w jakiejś śrubce na dole po prawej stronie przy nogach. Także żadnych kostek nie ruszałem itp.. Tzn rozpinałem tylko kostkę od sterowania opuszczania szyb. Jednakże sprawdzilem pozniej wszystkie kostki, i kable, ktore tam mialem w zasiegu.

Myślę o tej masie, tylko skad on ją bierze.. Nie zauwazylem by do prawej strony dochodził jakis czarny kabelek.. ALe od tego zacznę, dales mi pole do manewru.. Może, on bierze wszystko jakas śrubką? ktora styka sie z resztą drzwi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...