Gość ZIELooNY Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam. Jest zima, szyby oarują a mi szaleje nawiew. Jechałem w trasie i co pewien czas zmieniałem nawiew raz na nogi, raz na szybę i z nowu na nogi etc. Aż w końcu chcąc ustawić nadmuch na szybę (na max. w prawo) pokrętło zaczęło odbijać do opcji na nogi i szybę, przy czym przestało przełączać opcje, wiało tylko na twarz, co bym nie ustawił. Nie wiedziałem co jest i to zostawiłem, o dziwo dziś działało prawie normalnie, tzn. przełączam i pokrętło nie odbija, ale nie przełącza opcji na szybę. Ustawiam nadmuch na szybę a dmucha na nogi ?? gdzie tkwi problem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 coś się rozłączyło, pękło bądź zblokowało (jakieś cięgna, klapka itp.), niestety bez rozbierania konsoli środkowej lub co gorsza nawet całej deski rozdzielczej się nie obędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Problem zapewne tkwi w cięgnie , wymontuj radio , nie będę tego opisywał jak bo było to wałkowane wiele razy na tym forum .Wtedy będziesz miał idealny dostęp do panelu sterowania nawiewem jedno z cięgien odpowiadające za rodzaj nadmuchu tzn np na szybę itd jest połączone z tym pokrętłem i zabezpieczone metalowa spinka sprawdź czy to połączenie jest zwarte , jeżeli to nie pomoże sprawdź czy cięgno nie przyblokowało się w elementach deski rozdzielczej , chociaż nic by to nie przeszkadzało bo żyłki sa w specjalnej grubej . Ja u siebie mam zniszczony nawiew dzięki mojemu koledze który energicznie przekręcił gałkę ze skrajnego do skrajnego poziomu i poszła mi ta spinka metalowa ,rozwiązałem to w ten sposób ze mam na stale ustawione na nogi i na szybę , bo już nie chciało mi się bawić gdzie dostane ta spinkę itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZIELooNY Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 dzięki, za rady, będę walczył... No i powalczyłem. Lewandoree trafna diagnoza Co się okazało. Rozkręciłem środkową część deski, wymontowałem radio (tak poza tym super instrukcja demontażu), i okazało się że wyczepiła się spinka która trzyma osłonkę na linkę odpowiadającą za zmianę kierunku nawiewu, przez co przy przekręcaniu ruszała się nie sama linka lecz z całą osłoną (peszlem), wystarczyło zapiąć spinkę i gra... Dzięki wszystkim za pomoc... dzięki Wam sam się za to wziołem, i po 15 min. wszystko hula jak należy. [ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 21:30 ] koledzy problem powrócił. Prawdopodobnie bękła mi ta spinka która trzyma linkę (dla tego prawdopodobnie, ponieważ różni się od drugiej spinki która jest przy pokrętle do temperatury). No i moje pytanie, gdzie taką spinkę dostanę, jak w ogóle tego szukać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.