Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ - głośniki

Gość kristo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się, że jeżeli auto jest na gwarancji to głośniki także, a skoro nie działają poprawnie to powinny zostać wymienione. Powinieneś podjechać do aso i zapytać, to nie kosztuje, a korzyści mogą być (jak wymienią na nowe).

Radio w wersji z 4 głośnikami montowane seryjnie w Qashqai’u gra żałośnie, gdyż Nissan pożałował dwóch głośniczków wysokotonowych :-( Ich dołożenie radykalnie poprawiłoby sytuację.

Mam w związku z tym pytania:

• Czy ktoś może założył sobie takie głośniki samodzielnie?

• Czy ktoś może zlecał to serwisowi?

• Czy przy oryginalnej instalacji 4 głośnikowej do miejsc pod szybą przednią przewidzianych na głośniki wysokotonowe są doprowadzone przewody?

• Czy można po prostu podpiąć się z 4 omowymi głośnikami wysokotonowymi równolegle do przednich głośników drzwiowych?

• Co na to taką ewentualną samodzielną „modyfikację” gwarancja?

Z góry dziękuję za informacje.

Radio w wersji z 4 głośnikami montowane seryjnie w Qashqai’u gra żałośnie, gdyż Nissan pożałował dwóch głośniczków wysokotonowych :-( Ich dołożenie radykalnie poprawiłoby sytuację.

to te kratki na podszybiu to tylko atrapa? jakie duże głośniki tam wchodzą?

Gdyby ktos z was dokopal sie do linka odnosnie montazu glosnikow w tych wlasnie miejscach na podszybiu to prosze o zamieszczenie bo mysle ze serwis zedrze skore. No i tak jak pytali poprzednicy czy sa tam doprowadzone przewody????

jak znajdę chwilę czasu to sobie przejrzę manuala (innym też polecam) - tam pewnie będzie schemat demontażu przedniej konsoli (w tym pewnie i tych zaślepek)

jak znajdę chwilę czasu to sobie przejrzę manuala (innym też polecam) - tam pewnie będzie schemat demontażu przedniej konsoli (w tym pewnie i tych zaślepek)

trzeba by przeklikać service manuala ale na to trzeba czasu :)

Zaślepki pod głośniki zdejmuje sie poprzez podwazenie miękkim płaskim narzędziem ( sa na wcisk). Wyjmowałem, ale nie pamietam czy są tam kable, ale dostęp do tej "dziury" jest dosyć swobodny , na pewno mozna łatwo docągnąc tam dodatkowe kable.

Głośniki według manuala podłączane sa równolegle do głosników przednich. Zrobiłem to dla Was :D - zdjąłem ponownie maskownicę- kabel jest zakończony wtyczka ( przymocowany taśmą i ciężko go siegnąć.

Czyli okablowanie jest podłaczone

I jaki rozmiar tych głośniczków i parametry trzeba tam zamontować? Mnie ta jakość dźwięku dobija, mam jeszcze forda fusiona tam jest cudo a fabryczne.

a wydawałoby się że w japończykach audio powinno być lepszejsze

Dzisiaj jeszcze zobaczyłem że te zaślepki pod szyba nie mają otworków to tylko atrapa więc jeszcze dochodzi wiercenie małym wiertłem otworków. Troche to nie przystoi marce. Wszystko i tak robią chińce

Kserokop to znaczy że nie ma do czego ich przykręcić??? Pytam bo niestety nie mogę sciagnac manuala bo moj net to tylko IPLUS wiec mam ograniczony transfer. Dlatego bylbym wdzieczny za dokladny opis czy da rade poprawic audio?

Jesli to o to chodzi to rzeczywiscie chinszczyzna tu pachnie. Ciekawe jak zakladaja w serwisie i jak to wyglada w wersjach w których zamontowane sa standartowo. Moze ta zaslepke wymienia sie na oslone kupiona oczywiscie w serwisie za gruba kase ????? :kosci:

Może to specjalnie aby się w środku syf nie zbierał ? W każdym bądż razie "zaoszczędzili"

nie ma dziurek rzeczywiście aby syf nie wpadał do środka, jakie głośniki i jak montowac trzeba by podpytać w serwisie

To już było ale można sobie zobaczyć jak dobrać się do głośników w drzwiach i jakie są fabrycznie montowane w QQ. Raczej chyba z tego co widzę to są jedno drożne: http://eurozvuk.ru/gallery/index.php?id=1200

Moim skromnym zdaniem spokojnie można je zastąpić 4 takimi.

http://www.blaupunkt.com/pl/7606383000_main.asp (około 200zł za parę)

Dzwięk będzie zabijał basem ze średnimi tonami + jakieś 3,5cm wysoko-tonowe na deskę i mamy full wypas. Można dodać tak jak Bose coś do bagażnika ale nie wiem czy jest aż tak to potrzebne.

To już było ale można sobie zobaczyć jak dobrać się do głośników w drzwiach i jakie są fabrycznie montowane w QQ. Raczej chyba z tego co widzę to są jedno drożne: http://eurozvuk.ru/gallery/index.php?id=1200

Moim skromnym zdaniem spokojnie można je zastąpić 4 takimi.

http://www.blaupunkt.com/pl/7606383000_main.asp (około 200zł za parę)

Dzwięk będzie zabijał basem ze średnimi tonami + jakieś 3,5cm wysoko-tonowe na deskę i mamy full wypas. Można dodać tak jak Bose coś do bagażnika ale nie wiem czy jest aż tak to potrzebne.

nieźle go rozbebeszyli :)

Tak dla przypomnienia dla tych co nie przestawili. Najlepsza jakość dzwięku jest gdy w ustawieniach zmienimy dźwięk na tryb Live. Zmieniamy w trybie radio i w trybie cd.

Ładniejsze radio ma Nissan Rouge (wersja amerykańska qashqai'a). Ciekawe czy gdzieś u nas można je zdobyć?

http://z.about.com/d/suvs/1/0/s/Q/-/-/Console.jpg

http://www.roadfly.com/new-cars/wp-content...ering-wheel.jpg