medyk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 hmm widzicie amerykańcom to i radia lepsze dają...Nawet wejście AUX można zrobic w "normalnym"miejscu na konsoli a nie w schowku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remol Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ja założyłem z przodu 16" BOSE które zakupiłem w USA. Różnica jest taka że szczęka opada, a nawet nie podchodziłem do tematu speciualnych mat czy wzmacniaczy. Nissan się nie popisał oryginalnymi głośnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 jak wymieniałeś to napisz jakiej firmy są założone głośniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 I napisz czy dałeś BOSE 2-drożne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ja kupiłem coś takiego wstawię myślę we wtorek i zobaczymy. http://www.allegro.pl/item536018470_blaupu...10w_m_2008.html http://www.allegro.pl/item543983002_blaupu...190w_mk_ii.html [ Dodano: Wto 03 Lut, 2009 16:22 ] Niestety brak jest przewodów pociągniętych pod szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remol Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Jak macie troszkę grosza to proponuję: The Bose® Sound System for the Nissan Qashqai http://www.bose.co.uk/GB/en/Images/NISSAN_..._tcm6-21759.pdf Ja na razie zmieniłem tylko przód - gra super [ Dodano: Wto 03 Lut, 2009 17:59 ] Jak komuś powyższy link nie działa bezpośrednio to trzeba wejść oczko wyżej http://www.bose.co.uk/GB/en/automotive-sys...dels/nissan.jsp [ Dodano: Wto 03 Lut, 2009 18:03 ] kserokop - widziałem że ten woofer z twojego kompletu reaguje do 50Hz, głębokiego basu raczej z tego nie wyciągniesz. Sam zestaw wygląda fajnie - ciekaw jestem czy bęziesz zadowolony. Szkoda że woofer nie gra przy 35Hz. [ Dodano: Wto 03 Lut, 2009 18:03 ] kserokop - widziałem że ten woofer z twojego kompletu reaguje do 50Hz, głębokiego basu raczej z tego nie wyciągniesz. Sam zestaw wygląda fajnie - ciekaw jestem czy bęziesz zadowolony. Szkoda że woofer nie gra przy 35Hz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 E tam lubię wyżej posłuchać ale i inwestować mi sie nie chciało. Remol dawałeś dystanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja myślę, że do przodu dam tak. Na kokpit te 2 małe tweetery, a w drzwi te małe-wooferki (35Hz-25kHz): http://www.blaupunkt.com/pl/7606387000_main.asp Natomiast do tyłu już dwudrożne (40Hz-25kHz): http://www.blaupunkt.com/pl/7606383000_main.asp Ważne żeby z tyłu dać jakieś dwudrożne, gdyż jak siedzimy z przodu jednak brakuje w uszach pełnego zakresu dochodzącego z tyłu... ale bardziej wyższego niż niższego dlatego też skopojnie tak od 40-50Hz do góry. Jeszcze co do tyłu to w moim trochę drgania są osłony w drzwiach tylnych. Dlatego boję się, że niższe basy w ogóle zniszczą całą magię. Jesli nie uda mi się tego zlikwidować to będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 jeśli ktoś wsadzi jakieś głośniki na podszybie to prosiłbym o krótki opis jak to zrobić..Kable podobno są więc mozna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jeżdżę różnymi autami i dużo - nie mam się do czego przyczepić co do audio. Chyba, że mam drewniane ucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Oczywiście, że w QQ zestaw audio jest super i dzwięk jest bardzo czysty - mam wersję Tekna Pack i 6 głośników. Ale może być jeszcze lepszy nawet od tego z Bose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 U mnie nie ma pociągniętych przewodów pod szybę. Mam najsłabszą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 najsłabszą tzn 1,6 visia tak? Czy może rok produkcji tu też ma znaczenie? Nie wiem czy mam -musze sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Tak 1,6 vista rok 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Sprawdzałeś dokładnie - u mnie co prawda Acenta , ale mam kable zawinięte - przymocowane opaską do jakiś innych przewodów - nie latają luzem - ciężko je dosięgnąc , ale są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 czyli jeśli są to wystarczy pod nie podpiąc głosniki i beda grać? Czy jeszcze cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 czyli jeśli są to wystarczy pod nie podpiąc głosniki i beda grać? Czy jeszcze cuś? wystarczy podpiąć i będą grać, pytanie co z maskownicami skoro nie ma w nich dziurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 no to chyba się wybiorę do sklepu po jakies małe głośniczki...Jeśli chodzi o dziurki to trzeba je porobić i spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 a może warto zapytać się w salonie ile kosztuja maskownice z dziurkami. wiercenie moze wygladac nie za ciekawie. : a swoja droga to nissan przegina co za debilny pomysl z maskownica na glosnik bez dziurek dobrze ze nie zrobili schowka z maskownica do uzycia po zakupie oryginalnego otwierania :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 wg mnie produkcja dwóch rodzaji maskownic -z dziurkami i bez -jest droższa niż gdyby wszędzie wstawiali jednakowe...Złośliwośc ludzka nie zna granic.. :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 MarekA powiedz z której strony i jak dostrzegłeś te przewody. Przez otwór maskownicy ja nic nie mogę sięgnąć. Robiłeś to inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Widać je z góry przez szybe. Od strony pasażera jest ciężko rękę od dołu włożyć, ale od strony kierowcy luzik Ale nawet jak nie masz tych kabli to co za problem , do radia blisko , podpinasz na szybkozłącza do kabli przy radiu równolegle. Tylko w tweeterach powinny być kondensatory!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Z przodu do tweeterów nie ma żadnych kabli!Przerabiałem ten temat w ten weekend ponieważ montowałem "wysokotonówki".Trzeba się wpiąć w wiązke kabli do głosników.Po prawej stronie kostki w drugim rzędzie są kable od przednich głosników-mozna sie tam wpiąc.Są usytułowane równolegle.Od góry to głosnik prawy u dołu lewy.Kolor prawego głosnika to czerowny w paski szare.Trzeba sciągnąc konsole środkową aby sie dostac do radia a co za tym idzie odpiąc wiązke z sensorami od poduszek.Pod radiem te wskazniki od zapięcia pasów.Jest mały feler co sie okazuje-po zmontowaniu konsoli i podpieciu kostki świeci sie na głównych zegarach kotrolka od AIRBAG.Trzeba jechac do ASO aby wykasowali ten błąd,bo bedzie sie cały czas mrugać kontrolka od poduszek która sugeruje ze poduszki są w aucie nieaktywne.Ale po podłaczeniu tweeterów jest słyszalna róznica w brzemieniu naszego jak sie okazuje radyjka firmy CLARION:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 A może prościej będzie przeciągnąć kable od przednich głośników drzwi tak sobie wczoraj lukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Jeśli nie właczysz zapłonu podczas gdy masz odpiete przewody od wskaźnikow zapięcia pasów ( przy zdjetej konsoli) to nie bedzie błędu poduszek ( czyli najlepiej do sprawdzenia radia podłaczyć spowrotem tę kostkę). Ale nawet jak pojawi sie bład poduszek jest na to sposób Aby skasowac błąd poduszek należy: - właczyć zapłon ( tak zeby zapaliły sie kontroliki - nie uruchamiać silnika!) - czekać aż zgaśnie lampka poduszki ( czyli zacznie mrugać ) - trzeba być czujnym - wyłaczyć całkowicie zapłon - znowu włączyć , czekać , wyłaczć - tę procedure ( włączanie - wyłaczanie) nalezy zastosować trzy razy ( albo cztery nie pamiętam) Bład poduszki znika Kilkakrotnie stosowałem i działa ( he he już wymieniałem drugie radio wiec mam doświadczenie ) Działa na pewno przy silniku 1,5dCi - ale sterownik poduszek chyba jest wszędzie taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi