Gość kristo Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Działa na pewno przy silniku 1,5dCi - ale sterownik poduszek chyba jest wszędzie taki sam na silniku 2.0 benzynowym też działa skąd znasz takie sztuczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 na silniku 2.0 benzynowym też działa skąd znasz takie sztuczki? Niestety nie jest to przejaw mojego geniuszu - znalazłem gdzieś necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Jak się zabieracie do wyjęcia radia. Jaka kolejność wypinania plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Jak się zabieracie do wyjęcia radia. Jaka kolejność wypinania plastików. zaczynasz od dołu - tępym śrubokrętem podważasz pokrywę sterowania klimatyzacją (od boku) - jest za zatrzaski więc odskoczy, jak zdejmiesz to palcami podważasz plastik od dołu i delikatnie ciągniesz - zatrzaski po koleji powinny odskakiwać. [ Dodano: Wto 03 Mar, 2009 14:31 ] Jak się zabieracie do wyjęcia radia. Jaka kolejność wypinania plastików. tak zaczynasz: http://eurozvuk.ru/gallery/dsc831.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 No panowie wczoraj zabrałem się za wiercenie otworów w maskownicach głośników i fajnie to idzie 1,5 mm wiertło wkrętarka i jazda jedna strona 15 minut. Nie widać wcale że to nie fabryka zrobiła. Gościu na allegro chciał za dwie 150zł więc odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpr Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 A ja zrobiłem to tak, bez wiercenia otworków. Głośniczki wyglądają fajnie, a radio gra o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 mpr to jak to zrobiłeś? Ja wymieniłem wczoraj tylko tył na razie(brak czasu) i już jest lepiej a to co wyjąłem to kpina blaupunkt ale jakie kiepskie 40wśrednica magnesu 3,5cm. [ Dodano: Nie 15 Mar, 2009 09:58 ] ciągnąłeś przewody od radia jak tak to jakie tam są kolory na przednie głośniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpr Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Robiłem to w serwisie, więc szczegółów nie znam. Mój był tylko pomysł, aby tak zamontować głośniki. Wiem, że przewodów doprowadzonych pod szybę nie było. Cena, którą zaproponowali za montaż tych głośników nie była porażająca (150 zł), więc wolałem zrobić to u nich, tak żeby później nie było jakichś problemów z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bombeland Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Wiem, że przewodów doprowadzonych pod szybę nie było A ja wiem że są w każdej wersji, tylko że przymocowane do innych kabli szarą taśma. A skąd to wiem? bo pracuje w nissanie w UK na lini montarzowej, a dokładnie dla firmy Calsonic Kansei - która składa kokpity do qashqai-a w sumie wszedłem na to forum przypadkiem, ale jak ktoś potrzebuje pomocy to chetnie pomoge. Moge zrobić zdjęcia w dowolnym momencie montarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smn7801 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 O proszę - jaka pozytywna wiadomość, możemy prosić o szczegóły gdzie dokładnie znajdują się te przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Robiłem to w serwisie, więc szczegółów nie znam. Mój był tylko pomysł, aby tak zamontować głośniki. Wiem, że przewodów doprowadzonych pod szybę nie było. Cena, którą zaproponowali za montaż tych głośników nie była porażająca (150 zł), więc wolałem zrobić to u nich, tak żeby później nie było jakichś problemów z gwarancją. a te głośniczki sony to jakie dokładnie? możesz podać jakieś dane? Średnica? Moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bombeland Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 możemy prosić o szczegóły gdzie dokładnie znajdują się te przewody? we wtorek zrobie fotki kabli i pstrykne tez zdjecia oryginalnych tweeterów jakie są montowane (blaupunkt lub bose) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wymieniłem na te o jakich pisałem wcześniej porównania nie ma , rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bombeland Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 tak jak obiecałem wrzucam fotki kabli do głośników to jest prawa strona, wtyczka zaznaczona na czerwono. lewa strona. to fabryczny tweeter blaupunkt a tu widok na okablowanie pulpitu Mam nadzieje że te fotki choć slabej jakości coś pomogą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpr Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wiem, że przewodów doprowadzonych pod szybę nie było A ja wiem że są w każdej wersji, tylko że przymocowane do innych kabli szarą taśma. Cóż, tak przynajmniej twierdzili w serwisie. Widocznie nie zetknęli się jeszcze z tym problemem. [ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 22:03 ] a te głośniczki sony to jakie dokładnie? możesz podać jakieś dane? Średnica? Moc? Tutaj są wszystkie szczegóły: http://www.sony.pl/product/ics-a-series-sp...=TechnicalSpecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Zachowując obecne radio, chciałbym dołożyć głośniki wysokotonowe w desce rozdzielczej i wymienić istniejące w drzwiach przednich. Możecie mi pomóc i podpowiedzieć jakie kupić głośniki ? Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Wstaw tylko pod szybę szkoda kasy na głośniki w drzwiach bo radyjko ma słaba moc wyjściową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulusczaka Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Wstaw tylko pod szybę szkoda kasy na głośniki w drzwiach bo radyjko ma słaba moc wyjściową. Czyli konkretnie jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Nawet jeśli obecne radio jest małej mocy, to zamierzam najpierw wymienić głośniki, a potem samo radio. Znacie może parametry jakie powinny mieć głośniki w drzwiach: średnica, głębokość, itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) Nawet jeśli obecne radio jest małej mocy, to zamierzam najpierw wymienić głośniki, a potem samo radio. Znacie może parametry jakie powinny mieć głośniki w drzwiach: średnica, głębokość, itd ? Głośniki 165 plus pierścień mdf taki jak do almery z tyłu to samo. I sprawdź czy masz otworki w zaślepkach głośników pod szybą. Edytowane 10 Lutego 2010 przez Kserokop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkb74 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 a może warto zapytać się w salonie ile kosztuja maskownice z dziurkami. wiercenie moze wygladac nie za ciekawie. : a swoja droga to nissan przegina co za debilny pomysl z maskownica na glosnik bez dziurek dobrze ze nie zrobili schowka z maskownica do uzycia po zakupie oryginalnego otwierania :diabel: kosztuje 200zł za sztukę - jawne zdzierstwo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomink Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tak jak pisano wcześniej wiercenie w kratce oryginalnej idzie bdb, nie ma potrzeby zakupu innej. Co do radia potwierdzam, zmieniłem głośniki przód na cieszące się dobrymi opiniami Rainbow SX265 licząc na trochę miłych brzmień... bez wzmacniacza nic z nich nie da się wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 tomink: i jak grają ? moc nominalna trochę duża na seryjne radio.... Wymieniłeś same głośniki w drzwiach czy razem z wysokotonowymi i zwrotnicami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomink Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dołożyłem tweeterki z kondensatorami, co do zmienionych głośników muszę zainwestować jeszcze we wzmacniacz (zakład proponuje Crunch'a z montażem za 500PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi