Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Alma jak czołg!! O co chodzi??

nestio_vip

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, wlasnie wrocilem z urlopu(1000 km w obie strony). Podczas jazdy uslyszalem niepokojace wycie mojej Almery jakby jechala na ostatnich silach. Takie grozne buczenie jak czolg doslownie...Trwalo to moze 20 min i po dohamowaniu do swiatel potem juz bylo ok...Juz nie pierwszy raz to slyszalem..Dlaczego tak jest?? Czy to powazna usterka??

Tak - zacinały sie najprawdopodobniej klocki w jarzmach zacisku - cały czas Ci hamowało koła i grzało tarcze z klockami - jak przyhamowałeś - puściło. Do czyszczenia i sprawdzenia ukł hamulcowy, bo stracisz tarcze.

Tak - zacinały sie najprawdopodobniej klocki w jarzmach zacisku - cały czas Ci hamowało koła i grzało tarcze z klockami - jak przyhamowałeś - puściło. Do czyszczenia i sprawdzenia ukł hamulcowy, bo stracisz tarcze.

Napewno?? Mi to brzmialo jakby cos z silnika...A tloczki czyscilem przed wyjazdem i nie zauwazylem zagrzanych felg, a jednak sporo kilometrow przejechalem..

Miałem podobnie, dźwięk podobny do dudnienia, zatrzymałem się po jakichś 300m i tarcza zaczynała lekko świecić :/ W serwisie wyczyszczony zacisk, jakieś gumki zmienione na tłoczku i jest :one:

• 3 miesiące temu...
Miałem podobnie, dźwięk podobny do dudnienia, zatrzymałem się po jakichś 300m i tarcza zaczynała lekko świecić :/ W serwisie wyczyszczony zacisk, jakieś gumki zmienione na tłoczku i jest :one:

Powiedzmy ze przeczyscilem wszystko a dalej mam ten odglos czasami...Ma ktos inny pomysl??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...