nestio_vip Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Panowie, wlasnie wrocilem z urlopu(1000 km w obie strony). Podczas jazdy uslyszalem niepokojace wycie mojej Almery jakby jechala na ostatnich silach. Takie grozne buczenie jak czolg doslownie...Trwalo to moze 20 min i po dohamowaniu do swiatel potem juz bylo ok...Juz nie pierwszy raz to slyszalem..Dlaczego tak jest?? Czy to powazna usterka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Tak - zacinały sie najprawdopodobniej klocki w jarzmach zacisku - cały czas Ci hamowało koła i grzało tarcze z klockami - jak przyhamowałeś - puściło. Do czyszczenia i sprawdzenia ukł hamulcowy, bo stracisz tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Tak - zacinały sie najprawdopodobniej klocki w jarzmach zacisku - cały czas Ci hamowało koła i grzało tarcze z klockami - jak przyhamowałeś - puściło. Do czyszczenia i sprawdzenia ukł hamulcowy, bo stracisz tarcze. Napewno?? Mi to brzmialo jakby cos z silnika...A tloczki czyscilem przed wyjazdem i nie zauwazylem zagrzanych felg, a jednak sporo kilometrow przejechalem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Miałem podobnie, dźwięk podobny do dudnienia, zatrzymałem się po jakichś 300m i tarcza zaczynała lekko świecić :/ W serwisie wyczyszczony zacisk, jakieś gumki zmienione na tłoczku i jest :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Miałem podobnie, dźwięk podobny do dudnienia, zatrzymałem się po jakichś 300m i tarcza zaczynała lekko świecić :/ W serwisie wyczyszczony zacisk, jakieś gumki zmienione na tłoczku i jest :one: Powiedzmy ze przeczyscilem wszystko a dalej mam ten odglos czasami...Ma ktos inny pomysl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.