Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zawieszenie w N16 2.2 Di HB

mwolf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z was orjentuje się jakie sprężyny szły na pierwszy montarz do Almerek z nadwoziem HB (moja jest z 2000 roku) ponieważ u mnie znajdują się sprężyny EIBACH-a i jestem ciekawy czy może wychodziły jakieś wersje z tymi sprężynami czy może jakiś maniak sportu zamontował je aby poprawić osiągi.

Eibach o numerze E10-63-001-02-22 (zestaw 4szt) są jako zamiennik do tych almer, obniżenie zawieszenia o 30mm.

Innych Eibach nie robi, wiec prawdopodobnie masz dokładnie takie.

A standardowe to np: Kayaby KYBRC2222 przód i tył KYBRC5869.

pozdr.

A wiesz może gdzie można zakupić takie sprężyny kayaba bo będe je teraz wymieniał razem z amortyzatorami a gdzie nie zadzwonię to mają tylko Monroe a wolał bym wrzucić cały komplecik kayaba. Może masz namiar na jakiś sklep z niewygórowanymi cenami, ogólnie z przodu też muszę wymienić sprężyny bo miałem te eibachy (za***iście trzymał się drogi ale był strasznie twardy) wymieniłem na oryginalne używki ale kolo mnie chyba oszukał bo nie dał mi do diesla tylko do benzyniaka i wydaje mi się że są za miękki

Aktualnie nie ma ich nigdzie, ale to koniec roku i hurtownie mają pustki. Pytaj w styczniu, napisz maila najlepiej bezpośrednio do któregoś z przedstawicieli Kayaby w Polsce, najblizej swojego miejsca zamieszkania.

pozdr.

• 4 miesiące temu...

Witam

Od kilku dni zaczęło mi stukać coś w zawieszeniu, wymieniliśmy wahacze, byliśmy na trzepakach i nic nie naleźli, wszystko ok, ale stuka dalej.....

Macie może jakąś radę co to by mogło być....... :029:

A stuki są tylko jak wjadę w głęboką koleinę.........

Jeśli mieliście coś podobnego, to proszę o jakieś wskazówki......... :)

witam

no nie wiem podkładana była guma i stabilizator siedzi sztywno, obawiamy się czy przypadkiem to nie maglownica :(

[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 10:04 ]

i juz wszystko wiadomo krzyżak lub maglownica :(

• 2 tygodnie później...
Gość big_piniu
Witam

Od kilku dni zaczęło mi stukać coś w zawieszeniu, wymieniliśmy wahacze, byliśmy na trzepakach i nic nie naleźli, wszystko ok, ale stuka dalej.....

Macie może jakąś radę co to by mogło być....... :029:

A stuki są tylko jak wjadę w głęboką koleinę.........

Jeśli mieliście coś podobnego, to proszę o jakieś wskazówki......... :)

hejka ja kiedys mialem cos podobnego

pomiędzy zawierzeniem idzie belka stabilizująca auto przy skretach i tam sa takie gumy

wystarczy wymmienic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...