Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rzeczy o dł. 2.4m i haki?!

Gość mysticsiwy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mysticsiwy

Note chwali się tym, że dzięki możliwości złożenia przedniego siedzenie pasażera można przewieźć rzeczy o długości 2,4m. Nigdzie natomiast nic nie pisze na temat tego jak błyskawicznie można złożyć przednie siedzenie, bo nie wyobrażam sobie kręcenia regulacją kąta oparcia fotela do pozycji 0'. Więc jest na to jakiś patent czy nie?:) Piszą również o 6 hakach do mocowania bagażu, a wiem, że są dwa po bokach - a gdzie pozostałe 4??

Gość mysticsiwy

Nigdzie nie wyczytałem tego tylko logicznym mi się wydaje, że jak ktoś zachwala coś typu, że dzięki "możliwości złożenia przedniego siedzenia" można przewieźć rzeczy dł. 2.4m to da się to łatwo zrobić, bo raz przez 1min. kręciłem pokrętłem od ustawienia fotela i może w tym czasie kąt oparcia fotela zmienił się o 10-20', więc prędzej nadgarstek sobie skręcę niż ustawię fotel do pozycji złożonej... Szkoda, że wtedy się nie pokusiłem na Qashqaia, bo bagażnik w Note to tylko chwyt marketingowy i nic poza tym, a niepraktyczny, że szkoda gadać:| Tyle tylko, że 1.4 mało pali;)

Tyle tylko, że 1.4 mało pali;)

żeby było zabawniej - pali mniej więcej tyle samo co 1,6, a w pewnych okolicznościach większy motor jest wręcz oszczędniejszy (mocniejszy motor jest bardziej elastyczny i nie trzeba go tak "męczyć" żeby dynamicznie przyspieszyć)

Z tymi haczykami to jest jakaś ściema, bo na zdjęciach jest wiele egzemplarzy z hakami w oparciach kanapy od strony pasażera, jeśli się nie mylę to samo jest w instrukcji. Tymczasem w aucie żadnym "na żywo" nie widziałem. Wygląda na to że Nissan po cichu przestał je montować ale zapomniał usunąć to z papierów.

[ Dodano: Pią 09 Sty, 2009 19:24 ]

Cofnij... w oparciu kanapy od strony bagażnika oczywiście

Z tymi haczykami to jest jakaś ściema

tak to jes, że zdjęcia przedstawiają zwykle maksymalnie "wypasione" wersje, rzeczywistość jest już nieco bardziej szara :) a'propos haczyków - ja odkryłem jakieś dwa we wnękach nadkoli w bagażniku, można na nich zawiesić reklamówki z zakupami ale wtedy irytująco poskrzypują :P

To nie jest kwestia "wypasienia" i wersji. Instrukcja s. 2-37 opisuje, że w bagażniku znajdują się cztery haczyki do zabezpieczania bagażu linami lub pasami plus dwa "do innego zastosowania" na bocznych ścianach bagażnika o których napisał Dar1962. Z opisu wynika, że wszystkie powinny być w każdej wersji - nie pojawia się zwrot "jeśli jest w wyposażeniu" który ma miejsce kiedy jest opisywane są elementy dotyczące różnych poziomów wyposażenia (np. flexi-board na poprzedniej stronie). Nieładnie Nissanie żartować sobie z klientów. Chyba zażądam odszkodowania za niemanie haczyków.

PS. A może haki są jednak w Teknie?

Niestety nie mogę załadować foty - "limit na wszystkie załączniki został przekroczony". Notek jeśli chcesz wyślij mi swój adres to Ci prześlę.