Gość słachm Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam. Wymieniałem silnik w swoim n14 1.4 16v. Mechanik kupił na szrocie również 1.4, ale z tego co widzę 1,6 i 1,4 na zewnątrz wyglądają tak samo. jak można je odróżnic bo mam wątpliwości a czeka mnie wymiana skrzyni i nie wiem jakiej szukac. Czy przeguby wewnętrzne mogą miec luz przy wejściu do skrzyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 http://sony717.fm.interii.pl/N14NumerSilnika.jpg Przed właściwym numerem będzie GA14 lub GA16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Pod kolektorem wydechowym , przy połączeniu silnika ze skrzynią masz wybite numery GA14 albo GA16. Powinieneś mieć GA14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 hehe jak nie ma numerów na bloku to po wsadzeniu takiego 1,6 w miejsce 1,4 odczujesz sporą poprawę dynamiki... PS. a najprościej to sprawdzić wykrecając świece z gara i wsadzając kija dlugiego na przynajmniej 25cm, ustawić tłok w GMP, nakleić na kija taśme w takijm tak by byla na równi z pokrywą zaworową, zakrecić motorem tak by tlok zlazł na maksa na dół i ponownie nakleić taśmę na równi z pokrywą, jak ci wyjdzie ok 90mm to masz 1,6 jak ok 80mm to masz 1,4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość słachm Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 dzięki za pomoc spróbuje znalezc ten numer bez kanał€-da rade? czy ten numerjest bity tylko tym jednym miejscu? jeszcze jedno pytanie- czy skrzynia od almery będzie pasowac? [ Dodano: Czw 01 Sty, 2009 15:39 ] znalazłem 7 cyfrowy numer naprzeciwko chłodnicy, ale tam nie ma ga14ani ga16 [ Dodano: Czw 01 Sty, 2009 15:46 ] Maniek-ol, mógłbyś opisa dokładniej bo dopóki czegoś nie odkręce to nie wiem jak to zlokalizowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 słachm, szukaj tak jak napisałem wcześniej. Ten numer jest wybity , może poszukaj nad tym 7 cyfrowym. Jest wybity w pionie , od góry do dołu. Dosłownie na połączeniu silnika ze skrzynią , ale na silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Moim zdaniem jaki motor by nie był wsadzaj i już, jak się okaże że jest to 1,6 to nic tylko się cieszyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.