Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

gwizdki hertz chyba spalone ;/

frezeer

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki o to problem .

Zamontowalem zestaw hertz dsk 165 na przod ,pedzone sa blaupunktem gta 450 (50W rms na kanal). Mialem problem z kablami rca ,obroty slyszane w glosnikach ,dlatego kuplem nowy kabel i na wlaczonym radiu przepialem stary kabel na nowy. Okazalo sie ze jeden tweeter nie dziala ,przepialem na stary kabel i juz nie dzialaly dwa;/ Dodam ze wczesniej przy glosnej muzyce mialy zapach jakby przypalenia ale graly bezproblemowo. Co moglo sie stac? Po wymianie kabla zaklucen brak natomiast pozostal szum i nie dzialaja glosniki wysokotonowe;/

Fajne są te hertze sam mam takie. Jak nie działają a są podłączone odpowiednio. To są spalone gwarancja w łape i niech dają nowe. Prawdopodobnie wada produkcyjna.

• 2 tygodnie później...

glosniki najwyrazniej spalone chociaz dziwne bo zapachu spalenizny brak. Wlozylem juz nowe :one: a przy okazji nowy wzmak. Niestety szum generuje radio ono jest slabym ogniwem wiec niedlugo out :D szumy ida tylko na wysokotonowki :)

[ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 19:30 ]

a tak nawiasem to mam pytanie. Tweeter ma prawo sie spalic od zbyt duzej glosnosci ? Znieksztalcen nie mam przy duzej skali dzwieku ale boje sie rozkrecac na maksa bo sie niemilosiernie nagrzewaja :/

Niestety szum generuje radio ono jest slabym ogniwem wiec niedlugo out :D szumy ida tylko na wysokotonowki :)

[ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 19:30 ]

a tak nawiasem to mam pytanie. Tweeter ma prawo sie spalic od zbyt duzej glosnosci ? Znieksztalcen nie mam przy duzej skali dzwieku ale boje sie rozkrecac na maksa bo sie niemilosiernie nagrzewaja :/

1. Tweeter ma prawo spalić się od zbyt dużej głośności.

2. Tweeter ma prawo się spalić przy znikomych zniekształceniach.

3. Tweeter ma prawo się spalić dostając pasmo nie przetwarzane przez niego.

4. Tweeter ma prawo się spalić jeżeli nie jest grzany ("dotarty").

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...