frezeer Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Mam taki o to problem . Zamontowalem zestaw hertz dsk 165 na przod ,pedzone sa blaupunktem gta 450 (50W rms na kanal). Mialem problem z kablami rca ,obroty slyszane w glosnikach ,dlatego kuplem nowy kabel i na wlaczonym radiu przepialem stary kabel na nowy. Okazalo sie ze jeden tweeter nie dziala ,przepialem na stary kabel i juz nie dzialaly dwa;/ Dodam ze wczesniej przy glosnej muzyce mialy zapach jakby przypalenia ale graly bezproblemowo. Co moglo sie stac? Po wymianie kabla zaklucen brak natomiast pozostal szum i nie dzialaja glosniki wysokotonowe;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazii666 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Fajne są te hertze sam mam takie. Jak nie działają a są podłączone odpowiednio. To są spalone gwarancja w łape i niech dają nowe. Prawdopodobnie wada produkcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 zanieść je na gwarancje, jeśli ją jeszcze masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ale z ktorych glosnikow jest ten szum? Bo moze to cos z piecem sie stalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 glosniki najwyrazniej spalone chociaz dziwne bo zapachu spalenizny brak. Wlozylem juz nowe :one: a przy okazji nowy wzmak. Niestety szum generuje radio ono jest slabym ogniwem wiec niedlugo out szumy ida tylko na wysokotonowki [ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 19:30 ] a tak nawiasem to mam pytanie. Tweeter ma prawo sie spalic od zbyt duzej glosnosci ? Znieksztalcen nie mam przy duzej skali dzwieku ale boje sie rozkrecac na maksa bo sie niemilosiernie nagrzewaja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Niestety szum generuje radio ono jest slabym ogniwem wiec niedlugo out szumy ida tylko na wysokotonowki [ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 19:30 ] a tak nawiasem to mam pytanie. Tweeter ma prawo sie spalic od zbyt duzej glosnosci ? Znieksztalcen nie mam przy duzej skali dzwieku ale boje sie rozkrecac na maksa bo sie niemilosiernie nagrzewaja :/ 1. Tweeter ma prawo spalić się od zbyt dużej głośności. 2. Tweeter ma prawo się spalić przy znikomych zniekształceniach. 3. Tweeter ma prawo się spalić dostając pasmo nie przetwarzane przez niego. 4. Tweeter ma prawo się spalić jeżeli nie jest grzany ("dotarty"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 to jak je chronic? mam je podlaczone do zwrotnic Velocity Blaupunkta plus te filtry co dorzucil hertz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.