Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] brak hamulcy

Gość demba

Rekomendowane odpowiedzi

witam koledzy mam taki problem iz zrobilo mi sie tak z hamulcami jak by go nie bylo wpada mi pedal do konca i jak wcisne to blokuje prawe kolo nic nie slychac zeby bylo koniec klockow plyn jest nie ucieka , to wyglada jak by sie zapowietrzyly ale z jakiej racji jak bylo dobrze i z dnia na dzien sie tak zrobiło :(( a i odnosnie samochod mi dziwnie chodzi ma takie przerywanie na benzynie tez nie wiem od czego czy mozecie mi jakos doradzic (nie znalazlem takiego postu a jezeli jest sory :(( ) POMÓZCIE

otagowałem temat za Ciebie, następnym razem zamknę

blokuje przednie czy tylne, za drugim razem rozumiem że pedał jest?

Masz z tylu bębny czy tarcze?

Opisz dokładniej to poradzimy coś.

co do przerywania to jednak poszukaj dokładniej, na tym forum jest o tym pewnie z 2/3 wszystkich tematów.

z tylu mam tarcze blokuje z przodu prawe lewe tak jak by nie dziala i cignie w prawo jak puszcze kierownice z tylu nie mam raczej klockow ale wydaje mi sie ze z tylu nigdy nie dzialaly :(((

[ Dodano: Sob 03 Sty, 2009 20:21 ]

pedal jest praktycznie caly czas miekki jak go nacisne pare razy ribi sie coraz twardszy i nie wiem o co biega :(( :zly:

znaczy sie że sie zapowietrza. Dlaczego blokuje to koło? Przypuszczam że jest najmniej zapowietrzone stąd problem.

Zapowietrzenie jak sie robi to zawsze praktycznie ucieka płyn. Musisz go gdzieś kubić. Tłoczkiem, przewodem, pompą.

Rozumiem że płynu jest dużo więc branie powietrza przez zbiorniczek odpada.

Jeśli na pewno nigdzie nie ucieka to

Obstawiam w takim razie awarie któregoś tłoczka, zapewne w pompie, być może zaworka.

Ciężko tak na forum powiedzieć w sumie, jak przy tym nie stoje i tknąć nie moge. Zaczął bym od zestawu naprawczego pompy.

Tylko to jedno koło blokuje na pewno? nie blokuje równiez tylnego koła po przekątnej?

operacja zmiany reparaturki na zaciskach i w pompie nie jest droga. ja nie dumałbym tylko to zrobił jak najszybciej. takie hocki klocki mogą kosztować rów...

zestaw naprawczy pompy w InterCars zaczyna się od 17zł do max 30zł, w zależności od tego jaka to pompa.

Ceny detaliczne bez zniżek.

Ceny reperaturek tłoczków są podobne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...